29 вересня: що трапилось у Сумах і Сумській області у п'ятницю

ВС 29 сентября 2023 в 19:18

Війна з росією


Головне. На початку п'ятої ранку підрозділ ППО збив у небі над Сумами ворожий безпілотник. Його уламки пошкодили близько десяти житлових будинків і господарських будівель: посічені стіни, вибиті шибки. Також було пошкоджено автомобіль.

Крім цього, вночі та вранці ворог 42 рази обстріляв з артилерії і мінометів Білопільську, Свеську і Середино-Будську громади. Протягом дня росіяни завдали 116 ударів з артилерії, гранатометів, мінометів і танка по дев'яти громадах: Білопільської, Великописарівської, Есманської, Краснопільської, Миколаївської, Путивльської, Хотинської, Шалигинської та Юнаківської. Попередньо - без втрат.

Надзвичайна подія


Напередодні, 28 вересня, у Березівській громаді вантажний автомобіль убив коня. Сталося це таким чином. Вантажівка вивозила з лісу дерева. Поруч опинився місцевий активіст верхи на коні. Чоловік вирішив, що дерева зрубані незаконно, і перегородив дорогу вантажівці. Тоді її водій навмисне направив машину на наїзника і збив його разом із конем. Чекаємо реакції поліції.

Сумна дата


82 роки тому, 29 вересня 1941 року, гітлерівці провели в Бабиному Яру в Києві перші розстріли євреїв. Розстріли тривали протягом кількох днів, загинуло 34 тис. євреїв. Загалом фашисти розстріляли в Бабиному Яру близько 100 тис. людей різних національностей.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

27
Комментариев
0
Просмотров
1225
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.