29 березня: як закінчився у Сумах і на Сумщині робочий тиждень

ВС 29 марта 2024 в 19:57

Війна з росією


Головне. Вночі росіяни завдали масованої ракетно-авіаційної атаки по Україні. Було випущено 99 бойових пристроїв. Силами ППО було збито 84 цілі, з яких 58 "Шахедів", 21 крилата ракета двох типів і п'ять керованих авіаційних бомб. Цієї ж ночі та вранці війська ворога завдали 35 ударів з артилерії та мінометів по Великописарівській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Серединно-Будській та Хотинській громадах. Упродовж дня ворог 92 рази обстріляв з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів 9 громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Зно-Новгородську, Краснопільську, Кириківську, Миропільську, Середино-Будську та Хотинську.

Напередодні, 28 березня, внаслідок обстрілів Юнаківської громади було пошкоджено приватний житловий будинок та автомобіль.

Оборона Сумщини


26 будівельних компаній із різних регіонів України займаються зведенням у Сумській області кількох ліній стаціонарних фортифікаційних споруд.

Із вдячністю нашим Захисникам


Доброволець, військовий Павло Редька був нагороджений Почесною відзнакою виконавчого комітету "Захисник України. Герой міста Суми" за захист нашого міста від початку повномасштабного вторгнення.

Заарештовано зрадницю


Під арешт узято 58-річну мешканку Великої-Писарівки, яка повідомляла росіянам координати дислокації ЗСУ. Ворог використовував інформацію для ударів по розташуванню українських військових.

Евакуація дітей із прикордонних громад


Примусовій евакуації підлягають:

  • 48 дітей у Середині-Буді. 24 з них уже вивезені в безпечні місця;
  • 15 дітей з Есманської громади Шосткинського району. Із них десятьох уже евакуювали в межах області.

Освіта


Представники сумського Центру професійного розвитку педагогічних працівників узяли участь у П'ятнадцятій міжнародній виставці "Сучасні заклади освіти", що відбувалася з 27 до 29 березня у форматі онлайн. У межах виставки проводилися майстер-класи, у яких узяло участь 389 педагогів із різних місць України.

Перехід на літній час


Годинники на одну годину вперед буде переведено в ніч на 31 березня.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

7
Комментариев
0
Просмотров
785
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.