28 лютого: як минула у Сумах і Сумській області середа

ВС 29 февраля 2024 в 00:54

Війна з росією


Уночі та вранці російські війська завдали 44 удари з артилерії та мінометів по Великописарівській, Есманській, Краснопільській, Серединно-Будській та Юнаківській громадах. Упродовж дня ворог 204 рази піддав обстрілу з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ, танка, FPV-дронів та стрілецької зброї 11 громад Сумщини: Білопільську, Великописарівську, Ворожб'янську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Новослобідську, Свєську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську.

Напередодні, 27 лютого, внаслідок російських обстрілів було пошкоджено один багатоквартирний і 25 приватних житлових будинків, адміністративну будівлю міської ради, магазин, сільський клуб і майно агрофірми: сільськогосподарську техніку, склад і ангар, у якому зберігався соняшник В ангарі виникла пожежа.

Міжнародна допомога


За підтримки "Програми U-LEAD з Європою" було створено комунальний заклад "Аграрна сервісна служба", який своєю чергою допоміг Зноб-Новгородській громаді зібрати рекордний врожай, незважаючи на війну та постійні обстріли.

Також "Програма U-LEAD з Європою" надала 12 громадам Сумської області з метою забезпечення їхньої життєдіяльності транспортні засоби.

Проблеми з транспортним забезпеченням


У Сумській області налічується 1288 населених пунктів. Наразі 520 з них позбавлені автобусного сполучення. Це змушує жителів цих населених пунктів, які не мають своїх авто, пішки добиратися до тих місць, куди курсують автобуси та маршрутки. Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх порушив питання про необхідність вирішення в області цієї транспортної проблеми.

Освіта


Депутати міськради підтримали рішення "Про створення Комунального закладу Сумський ліцей №33 Сумської міської ради".

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

15
Комментариев
0
Просмотров
1523
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.