27 лютого: що трапилось у Сумах і на Сумщині у вівторок

ВС 27 февраля 2024 в 14:56

Війна з росією


Вночі підрозділи ППО знищили російський безпілотник "Шахед". Також цієї ночі та рано вранці ворог завдав 18 ударів з авіації (були скинуті керовані авіабомби), мінометів та стрілецької зброї по Білопільській, Есманській, Серединно-Будській та Юнаківській громадах. Унаслідок обстрілів було пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури, зокрема, постраждало майно місцевого агропідприємства.

Також вранці росіяни обстріляли з артилерії місто Середина-Буда. Снаряд влучив у приватний житловий будинок, у ньому спалахнула пожежа. У будинку була 86-річна жінка з 52-річним сином. Жінка отримала поранення в голову. Незважаючи на шок, чоловік за допомогою поліцейського, який прибув на місце трагедії, зміг витягнути літню матір із палаючого будинку. Обох постраждалих госпіталізовано. Загалом росіяни за останню добу понад 400 разів обстріляли Сумщину.

Сьогодні росіяни цинічно обстріляли с. Хотинь у той момент, коли в ньому працювала група слідчих - проводила огляд місця попереднього обстрілу. Хотинь у той момент, коли в ньому працювала група слідчих - проводила огляд місця попереднього обстрілу та фіксувала його наслідки. Унаслідок повторного ворожого удару двоє правоохоронців, підполковник поліції Новик Оксана Володимирівна та підполковник поліції Юрко Олег Миколайович, загинули, їхні тіла дістали з-під завалів. Шість інших правоохоронців дістали поранення і були госпіталізовані.

Упродовж дня війська агресора повторили "рекорд" понеділка - 296 разів ударили з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ і FPV-дронів по 13 громадах: Білопільській, Великописарівській, Дружбівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській, Свєській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Крім загиблих і поранених співробітників Національної поліції, постраждали ще двоє мирних жителів: вони були поранені. Також унаслідок обстрілу виникла пожежа на сховищі соняшнику. Вогонь на складі вдалося погасити досить оперативно.

Напередодні, 26 лютого, російські військові завдали 296 ударів з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ і FPV-дронів по 12 громадах: Білопільській, Великописарівській, Дружбівській, Есманській, Зно-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській, Свєській, Середино-Будській, Хотинській та Шалигинській. Унаслідок обстрілів один мирний житель загинув, інший дістав поранення. Також було зруйновано чотири житлові будинки, пошкоджено гараж і трактор.

Здоров'я


Минулого тижня в Сумах захворіло на вірусні та застудні захворювання 1619 осіб, із них 16 заразилося COVID-19. Темп захворювань знизився на 20% порівняно із середнім рівнем перевищення епідемічного порога.

Життя


Минулого тижня в Сумах народилося 36 нових жителів: 19 юних козаків і 17 прекрасних козачок. Побажаємо новонародженим та їхнім мамам здоров'я, миру та безпеки!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

14
Комментариев
0
Просмотров
1664
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.