26 лютого: як почався у Сумах і Сумській області новий тиждень

ВС 26 февраля 2024 в 22:48

Війна з росією


Головне. О 2:15 ночі росіяни бомбили з літака Юнаківську громаду - скинули чотири керовані авіабомби. У результаті було зруйновано житловий будинок, у якому перебувала подружня пара. Люди загинули. Також було пошкоджено п'ять житлових будинків. Крім Юнаківської, нічних ударів з артилерії, мінометів і РСЗВ також зазнали Великописарівська, Середино-Будська та Хотинська громади. Загалом було зафіксовано 79 вибухів. Удень окупанти обстріляли село Рижівка Білопільської громади. Був смертельно поранений 68-мешканець. Він помер дорогою до лікарні.

Напередодні, 25 лютого, внаслідок ворожих обстрілів у Великописарівській та Краснопільській громадах було пошкоджено чотири житлові будинки, будівлю колишнього дошкільного навчального закладу, ферму, сільськогосподарську техніку та автомобіль.

Безпека


За минулий тиждень піротехніки знешкодили 18 вибухонебезпечних предметів у Конотопському, Охтирському, Сумському та Шосткинському районах.

Пам'ятна дата


26 лютого 2024 року виповнилося десять років, як росія розв'язала війну проти України та окупувала Крим. Цього дня 2014 року під стінами кримського парламенту пройшов масштабний мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Цей мітинг поклав початок кримського опору російській окупації.

Здоров'я


У КНП "Центральна міська клінічна лікарня" було здійснено пересадку нирки від посмертного донора жителю Сум, який уже тривалий час очікував на трансплантацію. Це вже друга операція з трансплантації нирки, проведена в Сумах.

Культура


27 лютого в міській галереї Сум відкриються дві виставки:

  • Виставка живопису Костянтина Орлова "Моя Україна", яка приурочена 75-річчю художника. Початок о 16:00;
  • Міжнародна виставка ілюстрацій "Малюємо українською". Початок о 17:00.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Сумська обласна прокуратура

15
Комментариев
0
Просмотров
1489
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.