26 квітня: як минув день у Сумах і на Сумщині

ВС 26 апреля 2023 в 23:29

Війна з росією


Протягом дня 26 квітня російські загарбники завдали 100 ударів з артилерії, гранатометів, мінометів, реактивних систем залпового вогню по п'яти громадах: Білопільської, Есманської, Середино-Будської, Шалигинської та Юнаківської. По одній із громад агресор випустив із гелікоптера чотири некеровані ракети. Унаслідок бомбардування та обстрілів було пошкоджено сім приватних житлових будинків, дворову споруду. У Юнаківській громаді було поранено двох місцевих жителів, а на міні підірвався мінітрактор.

Сьогодні вдалося повернути з російського полону 44 українських захисників. З них двоє жителів Глухова, один - із Краснопілля. Великий уклін і подяка всім, хто сприяв обміну та поверненню на батьківщину наших бійців.

Звання "Почесний громадянин міста Суми" було присвоєно 13 українським захисникам (посмертно). Нагороду "Захисник України. Герой міста Суми" отримали жителі Сум, які з перших днів війни захищають Україну.

До Дня Чорнобильської катастрофи


Сьогодні в Україні відзначають сумну дату - 37-мі роковини від дня трагедії, яка сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції. Голова Сумської обласної військової адміністрації, керівники обласної та міської влади, представники громадських організацій вшанували пам'ять тих сумчан, хто ліквідовував наслідки Чорнобильської катастрофи, - поклали квіти до пам'ятного знака загиблим учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. У Сумській області проживає 5685 учасників ліквідації наслідків цієї аварії, 1766 осіб, які отримали інвалідність, та 3647 потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

36
Комментариев
0
Просмотров
1706
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.