25 листопада: що трапилось у Сумах і Сумській області у суботу

ВС 25 ноября 2023 в 23:36

Війна з росією


Головне. У День пам'яті жертв Голодомору російські війська, позбавлені останньої совісті та співчуття, атакували Україну з повітря, випустивши рекордну кількість "Шахедів". Українські сили ППО збили 71 БпЛА з 75 (за іншими даними, 74). З них сім "Шахедів" (!!) було збито над небом Сумщини. Спасибі, наші захисники!

Вночі окупанти випустили 8 снарядів і 14 мін по Краснопільській, Хотинській та Юнаківській громадах. Упродовж дня загарбники 108 разів ударили з артилерії, гранатометів, мінометів і реактивних систем залпового вогню по восьми громадах: Білопільської, Великописарівської, Краснопільської, Миропільської, Новослобідської, Середино-Будської, Хотинської та Юнаківської.

На Сумщині внаслідок воєнних дій із росією без електрики залишилися 4500 жителів 54 населених пунктів. Сьогодні, 25 листопада, без світла залишилося місто Середина-Буда.

Сумна дата


25 листопада Сумщина разом з усією Україною відзначила 90-річчя роковин Голодомору 1932-33 рр. Бабуся авторки новини, корінна сумчанка, свого часу розповіла, як пережила Голодомор у Сумах. На щастя, вона вижила. А рідний брат діда автора по батьківській лінії помер від голоду і похований у Путивльському районі.

Культура


У Сумській обласній універсальній науковій бібліотеці відкрилася виставка "Врятована пам'ять людська", присвячена 90-річчю річниці Голодомору. Основою експозиції є графічні роботи художника Миколи Бондаренка.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

25
Комментариев
0
Просмотров
1513
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.