24 лютого: як почався у Сумах і Сумській області третій рік війни

ВС 24 февраля 2024 в 22:38

Війна з росією


Головне. 24 лютого виповнилося рівно два роки, або 730 днів, як росія віроломно напала на Україну. Смерть, нещастя, горе, руйнування, втрати, біль, страждання – ось що приніс так званий "русский мир" українцям. Насамперед завдяки мужності та безстрашності наших воїнів Україна, на зло ворогові, як і раніше, існує як держава, а мирне населення живе і не знищене окупантами. Війна згуртувала більшість людей у тилу, зробила їх затятими противниками держави-агресора. У зв'язку з цим автор новини, який живе в Сумах, хоче нижче навести пост, написаний рік тому і присвячений сумчанам.

"Завтра була війна"

До життя нічого додати, крім життя.

Про героїв, що пішли, залишається пам'ять тих, хто живе. Щоб пам'ятати, потрібно продовжувати жити. І для того щоб любити життя і людей, потрібно залишатися живим. Банальності, які під час війни стали другими молитвами.

За рік люди змінилися більше, ніж за попереднє, довоєнне, життя. Я дивлюся на сумчан на вулиці: з цими людьми мені нестрашно. Хочеться обійняти кожного, хто в Сумах продовжує жити з початку війни. Ні, це не герої. Герої нас захищають на фронті. У Сумах живуть люди. І в Чернігові теж. І в Харкові. І в Полтаві, і в Києві, і в Херсоні. І в Бахмуті. І в окупованому Маріуполі...

"Люди" – це така нова марка сталі. Дуже міцної. Добротної. Гнучкої, пружинистої і неламкої. Української сталі! Щось на кшталт булату, тільки набагато крутіше. "Люди в Україні" – при цих словах ворог починає мимоволі мочитися.

Пафосно? Згоден. Гаразд, у Сумах усі ті самі люди. Ходять на роботу, в магазини, курять, випивають, іноді матюкаються. Але чомусь люблю я їх інакше. Не так, як до війни.

Може, тому що разом із ними, сумчанами, я пережив цей рік?

23.02.23 р.


Однак повернемося до сьогоднішньої реальності. Вночі російські солдати 64 рази вдарили з артилерії, мінометів, РСЗВ, танка і стрілецької зброї по семи громадах: Білопільській, Есманській, Зноб-Новгородській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській.

Упродовж дня загарбники завдали 197 ударів з артилерії, гранатометів, мінометів, РСЗВ і FPV-дронів по шести громадах: Білопільської, Великописарівської, Краснопільської, Миропільської, Новослобідської та Хотинської.

Напередодні, 23 лютого, внаслідок обстрілу Білопільської та Середино-Будської громад було пошкоджено та зруйновано десять житлових будинків.

Із вдячністю до наших Захисників


Хочеться подякувати воїнам Повітряних сил та Сил оборони України, які за два роки війни знищили

  • 1905 російських ракет різних типів;
  • 4844 ударних ворожих дрони та 7660 безпілотників;
  • 340 літаків і 325 вертольотів ворога.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

17
Комментариев
0
Просмотров
1413
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.