23 січня: що трапилось у Сумах і на Сумщині у вівторок

ВС 23 января 2024 в 21:10

Війна з росією


Головне. Вночі росіяни атакували з повітря, випустивши приблизно 40 ракет. Підсумок: було пошкоджено 200 об'єктів, з них 139 житлових будинків, загинуло 18 і поранено 130 осіб. Також вночі російські солдати випустили п'ять мін по Зноб-Новгородській та Середино-Будській громадах. О 7:05 окупанти завдали ракетного удару по об'єктах критичної інфраструктури м. Шостки. На місці ворожої атаки працювали бригади рятувальників. Упродовж дня ворог 158 разів ударив з артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів і FPV-дронів по п'яти громадах: Білопільській, Великописарівській, Краснопільській, Свеській та Юнаківській.

Спорт


Поліна Пуцко, 17-річна представниця Сумщини, виборола бронзову медаль на Юнацьких Олімпійських іграх 2024! Це перша медаль Національної збірної України на цих змаганнях і друга в історії України нагорода в біатлоні на зимових Юнацьких Олімпійських іграх.

Медицина


3 (початок о 12:00) і 4 лютого (початок о 9:00) у Сумах пройде дводенний безплатний курс "Домедична допомога для цивільних", на який запрошується молодь віком від 18 до 35 років. По закінченню занять учасники курсу зможуть:

  • надавати допомогу людям, які втратили свідомість і не дихають;
  • використовувати автоматичний зовнішній дефібрилятор;
  • надавати допомогу людям у разі потрапляння сторонніх тіл у їхні дихальні шляхи;
  • накладати турнікети та тампонувати різні типи ран і кровотечі.

Адреса місця, де проводитиметься курс: м. Суми, вул. Привокзальна, 2 (захисна споруда консультативного пункту СМР).

Реєстрація за посиланням.

За минулий тиждень у Сумах захворіло 1392 людини, з них 51 заразилася COVID-19.

Життя


Протягом минулого тижня в Сумах з'явився 21 новий мешканець: 12 хлопчиків і 9 дівчаток. Побажаємо новонародженим здоров'я, миру та ангельського захисту.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

18
Комментариев
0
Просмотров
1523
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.