23 лютого: як закінчився у Сумах і на Сумщині робочий тиждень

ВС 24 февраля 2024 в 00:18

Війна з росією


Вночі та вранці ворог завдав 44 удари з мінометів і РСЗВ по п'яти громадах: Білопільській, Великописарівській, Зноб-Новгородській, Середино-Будській та Юнаківській. Упродовж дня війська окупантів 148 разів піддали обстрілу з артилерії, гелікоптера, гранатометів, мінометів, РСЗВ і FPV-дронів Білопільську, Великописарівську, Краснопільську, Середино-Будську та Хотинську громади.

Напередодні, 22 лютого, внаслідок російських обстрілів було пошкоджено житлові будинки у Зноб-Новгородській та Середино-Будській громадах. Загалом від початку війни, 24.02.22 року, у Сумській області було пошкоджено понад 8 тисяч об'єктів, більшість із яких приватні житлові будинки.

Із вдячністю до наших Захисників


"Почесний донор України", військовослужбовець бригади "Рубіж" Нацгвардії України Олег Ткачук отримав почесне звання "Заслужений донор України". О. Ткачук є донором Сумського обласного центру служби крові з 1995 року. За ці роки він безоплатно здав 18 л 900 мл крові та 53 л 050 мл плазми.

На Сумщині відбулося погашення блоку поштових марок"І буде весна!": "Захоплення аеропорту "Бельбек". Севастополь, 2014 рік", "Кохання не спинити! Харків, 2022 рік", "Світло переможе! "Азовсталь". Маріуполь, 2022 рік", "Руки піхотинця. Бахмут, 2023 рік". Блок марок присвячений подвигу українського народу, який ось уже десять років чинить героїчний опір агресії росії.

Допомога жителям Сумщини


У рамках програми "єВідновлення" 1501 мешканець Сумської області отримав компенсацію за майно, що було пошкоджене через воєнні дії росії, на суму близько 129 млн. грн. У січні 2024 року компенсацію на суму 118 млн. грн. отримали 1347 жителів нашого регіону.

Варто також зазначити, що в області триває будівництво укриттів, об'єктів водопостачання та реконструкція споруд, що постраждала від ворожих обстрілів. Так, триває відновлення Охтирської ТЕЦ, яка була пошкоджена на початку війни.

Здоров'я та освіта


Зважаючи на скасування протиепідемічних обмежувальних заходів, які певний час тому було вжито через зростання рівня захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19 (наразі цей рівень знизився), з понеділка, 26 лютого, поновлюється очне навчання в усіх закладах загальної середньої та позашкільної освіти Сумської громади.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

14
Комментариев
0
Просмотров
1430
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.