22 січня: як почався у Сумах і Сумській області новий тиждень

ВС 22 января 2024 в 18:35

Війна з росією


Вночі війська агресора завдали 22 удари з артилерії та мінометів по чотирьох громадах: Зноб-Новгородській, Краснопільській, Миропільській та Свеській. Упродовж дня окупанти 186 разів піддали обстрілу з артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, FPV-дронів і стрілецької зброї вісім громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Свєську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську.

Урочистості


22 січня Сумщина разом з усією Україною відзначила День Соборності України. Цього історичного дня 105 років тому, 1919 року, було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР) і українські землі вперше об'єдналися в одну державу.

У День Соборності України в обласному центрі презентували поштову марку "Суми. Північний форпост". Марка була випущена з ініціативи Сумської міської ради як сувенірна і має історичну, культурну та духовну цінність.

Міжнародне співробітництво


Між Сумською обласною державною адміністрацією та організацією "Save the Children International" було підписано Меморандум про співпрацю. Наразі опрацьовується питання щодо надання зазначеною організацією грошової допомоги жителям Шостки, які постраждали від ракетного удару 13 січня цього року.

Культура


25 січня в приміщенні міської галереї (вул. Соборна, 27) сумська художниця Любов Ярцова проведе благодійний мистецький майстер-клас. Початок о 14:30. Запис за телефоном: (095) 4276237. Передбачено благодійний внесок. Усі зібрані кошти будуть спрямовані на придбання тепловізора для наших військових.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

20
Комментариев
0
Просмотров
1476
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.