22 серпня: що було у Сумах і Сумській області у вівторок

ВС 22 августа 2023 в 22:45

Війна з росією


Вночі та вранці агресор 24 рази вдарив з артилерії та мінометів по Великописарівській, Дружбівській та Есманській громадах. Попередньо - без втрат. Протягом дня російські війська 115 разів обстріляли з авіації (некерованими авіаційними ракетами), гранатометів, мінометів, а також за допомогою дронів-камікадзе сім громад: Білопільську, Великописарівську, Дружбівську, Есманську, Краснопільську, Середино-Будську та Хотинську. Унаслідок обстрілів було поранено чотирьох місцевих жителів, пошкоджено багатоквартирний будинок і сім легкових автомобілів.

Безпека


Від кількості та якості захисних споруд напряму залежить життя мешканців Сумської області. За останні два місяці на Сумщині підготували 270 укриттів. При цьому три громади: Конотопська, Новослобідська та Попівська - забезпечили стовідсотковий захист своїх мешканців на відміну від Сумського та Шосткинського районів, у яких кількість захисних споруд не відповідає потребам.

Урочистості


22 серпня - річниця героїчної 93-ї ОМБр Холодний Яр, яка навесні 2022 року визволила від російських загарбників Тростянець і брала участь у боях за Охтирку. Слава нашим захисникам!

До Дня Незалежності України


У Сумському обласному краєзнавчому музеї відкрито виставку із символічною назвою "Становлення Української Державності: постаті та артефакти в музейному просторі". Експонати виставки відображають волелюбний дух українського народу, його стійкість у боротьбі з ворогами України та непохитне прагнення до незалежності.

Освіта


За кошти субвенції з державного бюджету на умовах співфінансування для закладів загальної середньої освіти Сумської області було закуплено 15 автобусів. Це - перша партія шкільного транспорту, закупленого для потреб освітніх закладів Сумщини. Загалом цього року планується закупити 23 автобуси на суму близько 70 млн. грн.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

29
Комментариев
0
Просмотров
1492
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.