21 листопада: що відбувалось у Сумах і Сумській області у вівторок

ВС 21 ноября 2023 в 22:46

Війна з росією


Зранку російські військові випустили дві міни по Шалигинській громаді. Протягом дня окупанти завдали понад 100 ударів з артилерії, БпЛА, гелікоптера, гранатометів і мінометів по шести громадах: Білопільської, Великописарівської, Краснопільської, Миропільської, Новослобідської та Юнаківської. Приблизно о 22:20 надійшла інформація, що на Сумщині працює ППО.

Урочистості


Сумщина разом з усією Україною відзначила десятирічні роковини Дня Гідності та Свободи - день, коли українці відкрито виступили проти свавілля тодішньої влади, що правила, та поклали початок боротьби України за європейське майбутнє, свободу і гідність українського народу.

Також 21 листопада Україна відзначила День десантно-штурмових військ Збройних сил України - одного з найважливіших родів військ, що завжди перебуває в авангарді армії. Від успішних дій десантно-штурмових військ залежить результат конкретного наступу і, в підсумку, всієї війни.

Інформація для українців, які повертаються в Україну з тимчасово окупованих територій


До поїзда Суми-Київ та автотранспортного маршруту Краснопілля-Зернове (Харків) додався новий автобусний маршрут Суми - Полтава - Дніпро.

Благодійність


Представники ЮНІСЕФ передали КП "Міськводоканал" мобільний генератор виробництва Великої Британії на шасі потужністю 250 кВА. Це обладнання стане для "Міськводоканалу" альтернативним джерелом живлення в разі виникнення перебоїв з електрикою.

Здоров'я


У Тростянці в Тростянецькій міській лікарні на місці зруйнованої під час російської окупації консультативно-діагностичної поліклініки відкрито нову модульну поліклініку.

Життя


За минулий тиждень у Сумах з'явилося 29 нових жителів: 16 хлопчиків і 13 дівчаток. Побажаємо новонародженим та їхнім мамам міцного здоров'я, миру та безпеки!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

25
Комментариев
0
Просмотров
1513
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.