20 червня: як трималися Суми та Сумщина у вівторок

ВС 20 июня 2023 в 17:55

Війна з росією


Вночі та вранці російські солдати завдали 55 ударів з артилерії та мінометів по семи громадах: Білопільській, Есманській, Зноб-Новгородській, Миропільській, Новослобідській, Серединно-Будській та Юнаківській. За попередньою інформацією, обійшлося без жертв і руйнувань.

Напередодні, 19 червня, росіяни відкрито продовжили воювати з цивільним населенням Сумщини. Так, під час обстрілу одного з сіл у Краснопільській громаді артилерійський снаряд влучив просто у приватний житловий будинок, було поранено жінку та її дванадцятирічного сина. В іншому селі, розташованому в Юнаківській громаді, снаряд розірвався у дворі будинку. 71-річній мешканці будинку відірвало руку і ногу, від чого вона незабаром померла. Також осколками було поранено сусіда цієї жінки.

Протягом дня 20 червня агресор 109 разів піддав обстрілу з артилерії, гранатометів і мінометів Білопільську, Великописарівську, Краснопільську, Новослобідську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську громади. Унаслідок ворожих дій було пошкоджено два приватних домоволодіння, один житловий будинок, одну господарську споруду та цивільний автомобіль.

Допомога Херсону


Близько трьохсот фахівців комунальних підприємств прибули зі своєю будівельною технікою на Херсонщину з 13 областей України, щоб спільно ліквідувати наслідки катастрофи, спричиненої вибухом Каховської ГЕС і повінню. Українці продовжують приїжджати на Херсонщину, щоб очистити від завалів дороги, відновити зруйновані споруди та комунікації. Україна єдина у своєму прагненні допомогти жителям Херсонської області впоратися з бідою, що їх спіткала. росії цього почуття згуртованості та взаємовиручки ніколи не зрозуміти.

Благодійність


Терцентр "Берегиня" запрошує сумчан з інвалідністю або похилого віку безоплатно постригтися у двох відділеннях центру:

  • "Калина", пр-т М. Лушпи, 23 (щовівторка);
  • "Спільнота", вул. Петропавлівська, 87/3 (щочетверга)

Спорт


18 юних футболістів - вихованців ФЦ "Барса", чиї батьки сьогодні захищають на фронті Україну, взяли участь у турнірі з футболу GORZÓW CUP 2023 (Кубок Гожува 2023), що проходив у місті Гожув Вєлькопольський (Польща). У цьому турнірі також взяли участь команди з Польщі та Німеччини. Гожув Вєлькопольський є містом-побратимом Сум. Сумські футболісти гостювали в Польщі десять днів. Польська сторона радо зустріла юних спортсменів із Сум і подарувала їм футбольне екіпірування.

У дитячому парку "Казка" пройшов Олімпійський день. Програма спортивних змагань включала в себе:

  • біг на дистанціях 50 м, 500 м і 1000 м;
  • легкоатлетичну естафету "Формула 1";
  • спортивне орієнтування "Лабіринт".

У змаганнях взяли участь близько 500 спортсменів.

У суботу 24 червня в рамках Дня стабільної енергії відбудеться велоквест "VeloLife". До участі в ньому запрошуються команди, що складаються щонайменше з трьох осіб, які мають велосипеди та смартфони. Старт велоквесту о 14:00 у сквері Т.Г. Шевченка.

Здоров'я


За минулий тиждень захворіло на ковід вісім жителів Сум.

Життя


Протягом у Сумах народився 51 новий мешканець: 30 хлопчиків та 21 дівчинка. Міцного здоров'я малюкам та їхнім мамам!

Домашні улюбленці


У Сумах запрацював сайт "Центр догляду за тваринами": https://animal-care.sumy.ua/ Його користувачі можуть або забрати до себе додому тварину, яка представлена в каталозі сайту, або надати Центру фінансову допомогу.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

35
Комментариев
0
Просмотров
1801
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.