2 лютого: як закінчився у Сумах і на Сумщині робочий тиждень

ВС 02 февраля 2024 в 21:49

Війна з росією


Вночі російські солдати 30 разів вдарили з артилерії та РСЗВ по Краснопільській та Хотинській громадах. Упродовж дня агресор 102 рази піддав обстрілу з артилерії, БпЛА, гелікоптера, мінометів і FPV-дронів дев'ять громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Миропільську, Свєську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську.

Допомога нашим Захисникам


Учасники відділення соціально-побутової адаптації інвалідів з розумовою відсталістю "Спільнота" виготовили та передали волонтерському руху "Ми тут", який безпосередньо передасть нашим воїнам такі вироби:

  • В'язані пояси-килимки;
  • В'язані шкарпетки;
  • Обереги

Бізнес


Міжнародні організації планують реалізувати в Сумській області великий проєкт з підтримки місцевого бізнесу на суму 4,6 мільйона доларів. Про це стало відомо на зустрічі начальника обласної військової адміністрації Володимира Артюха з представниками Управління ООН з координації гуманітарних справ (ОСНА).

На базі СНАУ відкрили Бізнес-школу, студентами якої можуть стати учасники бойових дій, члени сімей військовослужбовців та члени сімей загиблих військовослужбовців, особи з інвалідністю та члени їхніх сімей.

У Бізнес-школі для перерахованих категорій студентів будуть безкоштовно проводитися заняття з чотирьох предметів:

  • "Діджитал-маркетинг, інтернет-маркетинг, СММ-маркетинг, створення інтернет-магазину";
  • "Підприємництво та бізнес-планування";
  • "Управління проєктами та підготовка грантових тематик";
  • "Фінансова грамотність"

Курс розрахований на три місяці. Довідки за номерами телефонів: (0542) 611-256, (044)244-94-22.

\Ринок праці


В Україні з'явилося 42 нові професії. Найоригінальнішими і трендовими з нових професій є, напевно, "Інженер зі штучного інтелекту" та "Розробник штучного інтелекту".

Нова поштова марка


2 лютого була введена в обіг і вважається дійсною для оплати поштова марка "Укрпошта завжди поруч з вами" із серії "Героїчні професії".

Протипожежна і протимінна грамотність


Для маленьких жителів одного із сіл Шосткинського району рятувальники спільно з працівниками добровільної пожежної команди провели профілактичну роботу. Дітей познайомили з:

Правилами та вимогами протимінної та протипожежної безпеки;
Спеціальним обладнанням рятувальників

Конкурси для юних художників


До Всесвітнього дня охорони праці, який відзначатиметься 28 квітня, редакція журналу "Охорона праці" та Федерація профспілок України оголосили про проведення XIII Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка "Охорона праці очима дітей - 2024". Для участі в конкурсі запрошуються діти та молодь віком 6-18 років.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

20
Комментариев
0
Просмотров
1434
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.