19 вересня: що сталося у Сумах і Сумській області у вівторок

ВС 19 сентября 2023 в 22:27

Війна з росією


Головне. Вночі російські війська вкотре атакували Україну з повітря. Сили ППО збили 27 із 30 "Шахедів". Три дрони-камікадзе влучили в промислові склади у Львові. Знищено 300 т гуманітарної допомоги, є загиблі та поранені. Також росіяни скинули керовану бомбу на Куп'янськ. За попередньою інформацією, загинуло шестеро людей. Зранку окупанти обстріляли з мінометів Білопільську та Краснопільську громади.

Упродовж дня загарбники 202 рази піддали обстрілам з авіації (гелікоптера та літака), артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів і танка вісім громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Миропільську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську. Наслідки обстрілів: двоє поранених місцевих жителів.

Допомога ДСНС Сумської області


Львівський Оборонний Кластер передав рятувальникам Сумщини 150 якісних бронежилетів. Дякуємо за допомогу, Львів! Тобі теж нелегко, але ти знаходиш у собі сили допомагати іншим містам України.

Урочистості


19 вересня Сумщина разом з усією Україною відзначила День усиновлення. У світлі сьогоднішньої української дійсності питання усиновлення дітей, які втратили батьків насамперед через військові дії, ставатиме дедалі гострішим. Усиновити дитину - на таке здатні люди з широкою душею і чуйним серцем. Однією із сумських родин, які всиновили дітей, є сім'я Анатолія і Тетяни Іванових. У них четверо дітей, старшому з усиновлених 16, молодшому - 11.

Екологічна безпека


Сумщина перебуває в "полоні" заборонених або не придатних до використання засобів захисту рослин. Періодично з ними борються. Так, у 2021 році із Сумської області було вивезено 259 т зазначених хімічних продуктів, у 2022 році - понад 40 т.

Культура


Любителів книжок для дітей, казок, головоломок, віршів і загадок запрошує на зустріч гостя зі Львова - дитяча письменниця Оля Вовк. Зустрічі відбудуться у двох філіях Сумської публічної бібліотеки:

  • 20 вересня - Інклюзивна бібліотека-філія № 11 (вул. Британська, 23/1);
  • 21 вересня - Дитяча бібліотека-філія № 3 ім. О. П. Столбіна (вул. Новомістенська, 23).

Початок в обох випадках - 11:00.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

27
Комментариев
0
Просмотров
1425
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.