19 січня: як закінчився у Сумах і на Сумщині робочий тиждень

ВС 19 января 2024 в 22:56

Війна з росією


Уночі російські солдати випустили дев'ять мін по Есманській, Середино-Будській та Юнаківській громадах. Упродовж дня агресор 31 раз піддав обстрілу з артилерії, БпЛА, мінометів і FPV-дронів чотири громади: Білопільську, Краснопільську, Миропільську та Хотинську.

Безпека


За минулу добу піротехніки ДСНС знищили три ворожі вибухонебезпечні предмети. Аби захистити себе та своїх близьких, насамперед дітей, від небажаного "знайомства" з мінами, слід суворо дотримуватися правил мінної безпеки, зокрема, не підходити до підозрілих предметів, а в разі їх виявлення повідомляти про знахідку, зателефонувавши за номерами телефонів 101 або 102.

Медицина


У КНП "Клінічна лікарня №5" встановили цифровий мамограф вартістю 9,2 млн грн. Нагадаємо, що мамограф використовується в мамографії - рентгенівському скринінгу молочних залоз. Мета мамографії - виявлення та діагностування патології молочних залоз, зокрема ракових пухлин, на ранніх стадіях, приблизно за два роки до появи симптомів.

Молодіжний спорт


19 січня в місті Канвондо (Республіка Корея) стартували IV зимові Юнацькі Олімпійські ігри, в яких візьмуть участь 44 спортсмени юнацької збірної команди України. Юні українські атлети змагатимуться у 12 видах спорту: біатлоні, гірськолижному спорті, керлінгу, лижному двоборстві, лижних перегонах, стрибках на лижах з трампліну, санному спорті, скелетоні, сноубордингу, фігурному катанні на ковзанах, фрістайлі, шорт-треку. На честь цієї знаменної події на стадіоні "Авангард" у Сумах урочисто підняли Олімпійський прапор.

В області тривають шкільні змагання "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги", у яких узяли участь 1165 команд із 236 шкіл Сумщини. Змагання відбуваються у п'яти видах спорту: баскетболі, волейболі, спортивному орієнтуванні, футзалі та черліденгу.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, ГУ ДСНС України у Сумській області

18
Комментариев
0
Просмотров
1301
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.