19 липня: як минула у Сумах і Сумській області середа

ВС 19 июля 2023 в 23:34

Війна з Росією


Вночі та вранці росіяни 48 разів вдарили з артилерії, гранатометів та мінометів по Білопільській, Краснопільській, Середино-Будській та Хотинській громадах. За попередніми даними, обійшлося без жертв та руйнувань. Вночі сили ППО збили над Сумщиною чотири БПЛА "Шахед". Протягом дня агресор продовжив обстріли – завдав майже сто ударів, використовуючи авіацію, артилерію та міномети по дев'яти громадам: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Миколаївській, Новослобідській, Хотинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілу було пошкоджено дев'ять приватних житлових будинків, 11 господарських споруд, літні кухні, гаражі, легкові автомобілі, побутовий газопровід і лінію електропередач. І, увага, досягнення російських вояк: вони вбили домашню тварину. Видно, вирішили, що вона теж "нацист" або "бандерівець". Ганьба російській армії!

Ситуація з 5-ти кілометровою прикордонною зоною з росією


Було ухвалено рішення про видачу спеціальних перепусток на в'їзд і виїзд із зазначеної зони для її мешканців, які не побажали евакуюватися, але водночас зареєстровані в громадах, що належать до цієї зони. Людям, які не зареєстровані в зазначеній прикордонній зоні, такі перепустки видаватися не будуть.

Голова Сумської ОВА Володимир Артюх повідомив на брифінгу, що територію прикордонної зони, з якої може бути організовано евакуацію, може бути збільшено до 10 км.

Навчання


21 липня в Сумах пройдуть штабні навчання. Їх мета – практичне відпрацювання дій, спрямованих на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

27
Комментариев
0
Просмотров
1904
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.