18 жовтня: як тривало життя у Сумах і на Сумщині у середу

ВС 18 октября 2023 в 22:53

Війна з росією


Ніч на Сумщині минула тихо. Натомість упродовж дня агресор майже 90 разів піддав обстрілу з артилерії, гранатометів, мінометів та танка п'ять громад: Білопільську, Великописарівську, Краснопільську, Хотинську та Шалигинську.

Приблизно о 22:40 у Сумах пролунав потужний вибух. Чекаємо роз'яснень з боку офіційних джерел.

Пункти незламності


На сьогодні в Сумській області облаштовано та забезпечено паливом 522 Пункти незламності, з яких 23 мобільні, а решта стаціонарні. Встановлено графік роботи Пунктів: у робочі дні вони діятимуть з 8:00 (9:00) до 17:00 (18:00), а в надзвичайних ситуаціях (наприклад, у разі аварійного відключення подачі води, газу, електрики та опалення) працюватимуть цілодобово.

Допомога внутрішньо переміщеним особам


Війна - це велике горе, що позбавило тисячі українців рідного даху над головою. Люди змушені рятуватися з тимчасово окупованих ворогом територій і переїжджати в безпечніші місця країни. Сумщина є своєрідним перевалочним пунктом - приймає ВПО та проводжає їх до інших населених пунктів. Головне сприяння ВПО надають співробітники ДСНС. Вони пропонують найрізноманітнішу допомогу, зокрема психологічну. Сьогодні співробітники ДСНС допомогли понад 50 громадянам України розміститися в евакуаційному поїзді.

Дати


Сьогодні Сумщина разом з усім прогресивним світом відзначає Європейський день боротьби з торгівлею людьми. У разі якщо будь-хто з ваших знайомих або близьких опинився в ситуації, що має відношення до торгівлі з людьми, ви можете повідомити про проблему за номерами телефонів:

  • 527 (з мобільних телефонів);
  • 0-800-505-501 (зі стаціонарних);
  • 0-800-213-103 (з мобільних і стаціонарних)

Життя


Протягом 600 днів повномасштабної війни з росією в сумському пологовому будинку "Клінічний перинатальний центр Пресвятої Діви Марії" народилося 2407 нових жителів Сум. Це прекрасно! Життя триває!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, ГУ ДСНС у Сумській області

26
Комментариев
0
Просмотров
1279
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.