18 квітня: що трапилося в Сумах і на Сумщині цього дня

ВС 18 апреля 2023 в 17:46

Війна з росією


Відірвана нога, посічене осколками тіло і, як наслідок, неминуча смерть 83-річної жінки - таким є один із результатів сьогоднішнього артилерійського обстрілу росіянами села Річки в Річківській громаді (Сумський район). Другий снаряд зруйнував господарську споруду місцевих фермерів. Ще кілька снарядів вибухнули на вулицях і городах села. І ці недолюди називають нас, українців, "нацистами"?! Горіти русні в пеклі!

Упродовж дня 18 квітня ворог 160 разів обстріляв шість громад: Білопільську (з артилерії, гранатометів і мінометів), Есманську (з мінометів), Новослобідську (з мінометів), Річківську (з артилерії та систем залпового вогню), Середино-Будську (з артилерії) та Юнаківську (з гранатометів). Результат обстрілів: одна жінка загинула, двоє цивільних осіб (чоловік і жінка) дістали поранення, зруйновано та пошкоджено кілька приватних домашніх господарств.

Медицина


18 квітня медики з Інституту серця на чолі з Борисом Тодуровим провели в Центральній міській лікарні міста Суми унікальну операцію на мітральному клапані одного з пацієнтів.

Освіта


У Сумській громаді розпочато набір дітей до перших класів. Серед документів, які слід подати: заява, копія свідоцтва про народження дитини, довідка №086-1/о та оригінал документу, що підтверджує факт проживання дитини або її батьків на території, близькій до школи (що це за документ, потрібно уточнити).

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

37
Комментариев
0
Просмотров
1792
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.