17 лютого: що було важливого у Сумах і Сумській області у суботу

ВС 18 февраля 2024 в 00:14

Війна з росією


Головне. Головнокомандувач Збройних сил України, генерал-полковник Олександр Сирський, повідомив про виведення українських військ з Авдіївки.

Вночі російські військові завдали 26 ударів з артилерії та мінометів по Есманській, Миропільській, Середин-Будській, Хотинській та Шалигинській громадах. О 12:45 ворог випустив 11 мін по Хотинській громаді. Унаслідок обстрілу загинув 64-річний мирний мешканець та зазнав поранень 15-річний підліток, було пошкоджено житлові будинки та будівлю місцевої ферми. Також окупанти обстріляли вдень Середино-Будську громаду. Було пряме попадання в житловий будинок, через що в ньому спалахнула пожежа. Обійшлося без жертв. Пожежники погасили пожежу. Протягом дня окупанти 250 разів піддали обстрілу з артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, танка та FPV-дронів сім громад: Білопільську, Великописарівську, Краснопільську, Миропільську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську.

Напередодні, 16 лютого, внаслідок російських обстрілів загинула одна людина, було пошкоджено 16 житлових будинків, гараж, два автомобілі та газопровід.

Медицина


Новим керівником Сумської клінічної лікарні №5 стала заступниця директора з економічних та загальних питань Лапоногова Віта Володимирівна.

Шкільний спорт


У рамках Всеукраїнських спортивних змагань "Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги" у школі №6 міста Суми відбувся матч із волейболу між командами сумських шкіл №9 та №17.

Культура


Продовжують радувати своїми талантами юні музиканти Сум. Так, п'ятеро учнів ДМШ №1 стали переможцями міжнародного конкурсу "Формула успіху 2024", який пройшов в онлайн-форматі.

  • Кіра Панченко та Варвара Даценко вибороли першу премію;
  • Друга премія дісталася Варварі Боженко, ️Софії Зваді та Надії Гетманській.

Молодці!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Сумська обласна прокуратура

15
Комментариев
0
Просмотров
1282
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.