16 березня: що відбувалось у Сумах і Сумській області у суботу

ВС 17 марта 2024 в 00:05

Війна з росією


Вночі та вранці 16 березня росіяни завдали 33 удари з авіації (були запущені керовані авіабомби), мінометів, реактивних систем залпового вогню та стрілецької зброї по Білопільській, Великописарівській, Есманській, Свеській та Юнаківській громадах.

16 березня в Сумах завершилися аварійно-рятувальні роботи в п'ятиповерховому будинку, який 13 березня зазнав атаки російських "Шахедів". Тоді було зруйновано 30 квартир у двох під'їздах, троє людей загинуло, одна вважається зниклою безвісти і 12 госпіталізовані. Протягом трьох днів аварійних робіт у будинку, окрім зруйнованих під'їздів, було утеплено всі вибиті вікна, відновлено подачу води, газу, тепла та електрики.

Росіяни завдали авіаудару по школі в селі Рижівки Білопільської громади (межує з російським селом Тьоткино). За попередньою інформацією, на школу скинули три авіабомби типу ФАБ500. Люди залишають село під білими прапорами, з коровами та вузлами з домашнім скарбом. Евакуюватися селянам допомагають два волонтери, Андрій та Артем. Станом на 16 березня, у селі залишилося близько шести пенсіонерів.

Упродовж дня окупанти 286 разів обстріляли з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ, танків, FPV-дронів і стрілецької зброї 14 громад: Білопільську, Великописарівську, Ворожб'янську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Миропільську, Новослобідську, Свєську, Середино-Будську, Тростянецьку, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську.

Напередодні, 15 березня, внаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено 11 житлових будинків і два газопроводи.

Росіяни "побили рекорд" - понад 40 повітряних тривог за добу на Сумщині. Через військові дії в області 7,5 тис. споживачів залишилися без електрозабезпечення.

Біля населених пунктів Стара Гута і Брускі було знищено дві російські ДРГ.

Допомога біженцям і людям, які залишилися без житла внаслідок війни з росією


У Сумах на вул. Холодногірська, 33/1 запрацював "Банк речей". З понеділка по п'ятницю сюди можна приносити речі, продукти харчування, посуд, побутове обладнання. Подробиці за номером телефону (050)4055670.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, ДСНС Сумщини

9
Комментариев
0
Просмотров
1097
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.