15 лютого: що сталось у Сумах і Сумській області у четвер

ВС 15 февраля 2024 в 19:04

Війна з росією


Вночі російські солдати сім разів обстріляли з артилерії та мінометів Краснопільську та Шалигинську громади. Упродовж дня агресор 74 рази піддав обстрілу з артилерії, гранатометів, мінометів, стрілецької зброї, FPV-дронів сім громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Свєську, Хотинську та Шалигинську.

Напередодні, 14 лютого, внаслідок ворожих обстрілів Дружбівської та Середино-Будської громад було пошкоджено адміністративну будівлю, ліцей, житловий будинок і три автомобілі.

За зраду Батьківщини


СБУ затримала керівництво Глухівського кар'єру кварцитів. Підприємство з 2012 року постачало до росії гірську породу для виплавки сталі, з якої виготовляють балістичні ракети, зокрема "Іскандери", а також дрони й радіолокаційні системи.

42-річну жительку Конотопа засудили до 1,5 років позбавлення волі за підтримку дій країни-агресора і так званих "днр/лнр".

Урочистості


З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Сумах поклали квіти до пам'ятного знака воїнам 27-ї Сумської реактивної артилерійської бригади, які героїчно загинули, захищаючи свободу і територіальну цілісність України.

Культура


У суботу, 17 лютого, у міській галереї відбудеться благодійний художній майстер-клас. Автор майстер-класу - художниця Любов Ярцова. Усі зібрані на майстер-класі кошти підуть на купівлю тепловізора для наших Захисників. Початок заходу о 15:00.

Надзвичайна подія


У Дубов'язівській громаді поліцейський, який робив обхід природного заповідника, застав на місці злочину браконьєра - чоловіка, який на той момент уже встиг спиляти кілька дерев.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

17
Комментариев
0
Просмотров
1234
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.