15 лютого: що головного сталося в Сумах і на Сумщині

ВС 15 февраля 2023 в 21:01

Духовне життя


15 лютого – велике християнське свято Стрітення Господнє. Цього дня старець Симеон побачив у храмі немовля Ісуса. Їхнє знайомство символізує зустріч двох Завітів, Старого і Нового, і початок нового, християнського, етапу в історії людства. Згідно з народними повір'ями у цей день зима зустрічається з весною. Їх зустріч віщує неминучі зміни у природі та життя людей.

Комунальна сфера


Відомо, що без героїчної, самовідданої роботи представників енергетичної, газової, комунальної, телекомунікаційної галузей у період війни українці були б позбавлені води, газу, зв'язку, тепла та електрики. На знак поваги та подяки працівникам зазначених галузей Укрпошта випустила новий блок патріотичних марок під назвою "Воїни світла. Воїни добра". Блок складається з п'яти марок, присвячених найважливішим сьогодні для України професіям: "Водопостачальники", "Газовики", "Дорожники", "Енергетики" и "Зв’язківці".

Війна з росією


15 лютого після третьої ночі росіяни відкрили вогонь зі стрілецької зброї по одному із сіл Новослобідської громади. На щастя, обійшлося без наслідків. Протягом дня агресор завдав 30 ударів з мінометів та скинув із безпілотника один вибуховий пристрій. Обстріли зазнали Білопільська, Краснопільська, Миропільська та Новослобідська громади. Попереду ніч. Сподіватимемося, що вона пройде на Сумщині спокійно.

Торкаючись теми війни, не можна не відзначити, що жителі Сумської області брали участь у воєнних конфліктах, які мали місце в інших державах. На згадку про воїнів-інтернаціоналістів, які загинули під час воєнних дій в Афганістані у 1979-89 роках, у Сумах у 2004 році було встановлено меморіал. Сьогодні представники обласної та міської сумської влади поклали до пам'ятника квіти. В області зареєстровано 4067 осіб, які брали участь у війнах на території інших держав. Під час бойових дій 516 із цих учасників було поранено, і, як наслідок, вони отримали інвалідність.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада

42
Комментариев
0
Просмотров
1080
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.