15 липня: що сталося в Сумах і Сумській області у суботу

ВС 15 июля 2023 в 23:17

Війна з росією


Зранку російські військові 17 разів обстріляли з мінометів Хотинську громаду. За попередніми даними, обійшлося без жертв серед населення та руйнувань цивільних об'єктів. Упродовж дня агресор 137 разів піддав обстрілу з артилерії, гранатометів і мінометів, а також бомбардуванню з БпЛА та літаків вісім громад: Білопільську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Миколаївську, Новослобідську, Хотинську та Юнаківську. Наслідки: пошкоджено три приватні житлові будинки, два гаражі, нежитлову будівлю підприємства та побутовий газопровід.

Через Суми проходить поїзд, у складі якого є евакуаційний вагон. Його пасажири - українці, які опинилися під час воєнних дій на тимчасово окупованій території Донецької, Луганської та Херсонської областей. Ці люди багато страждали, відчувши на собі нещадний молот "русского мира". На щастя, їм вдалося, пройшовши крізь важкі випробування, знову опинитися на рідній українській землі.

Близько 22:00 пройшла інформація, що з аеродрому в Моздоку було здійснено виліт кількох ворожих бомбардувальників ТУ-22м3. Вони випустили в бік України ракети. Це означає, будуть нові жертви і руйнування. Що можна сказати з цього приводу? Росіяни, які вважають себе великою нацією, насправді виявилися деградованим народом, який за роки правління Путіна опустився до злісної, недоумкуватої, заздрісної і хижої біомаси, у якої залишилося дуже мало спільного з Гомо Сапієнсом – людиною розумною.

Урочистості


15 липня країна відзначала День українського миротворця. Наші захисники неодноразово брали участь у різноманітних миротворчих операціях ООН, ОБСЄ та НАТО і зарекомендували себе як професійні, мужні та надійні воїни.

Благодійність


Федеральне агентство з технічної допомоги Німеччини (THW) за сприяння Сумської обласної військової адміністрації передало водоканалам Сумщини шість генераторів потужністю 400-715 КВт. Дякуємо німцям за майбутню Перемогу!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

31
Комментариев
0
Просмотров
1938
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.