15 квітня: що було в Сумах і Сумській області напередодні Великодня

ВС 15 апреля 2023 в 22:02

Війна з росією


Вночі та вранці 15 квітня росіяни 68 разів обстріляли п'ять громад: Білопільську (з артилерії, мінометів та систем залпового вогню), Великописарівську (з мінометів), Зноб-Новгородську (з артилерії), Новослобідську (з мінометів) та Юнаківську (з артилерії та мінометів). Найбільше дісталося від агресора м. Білопіллю. Унаслідок обстрілу "Градами" було пошкоджено будівлю одного з підприємств і поранено місцевого жителя.

Протягом дня 15 квітня ворог продовжив обстрілювати Білопільську, Великописарівську та Юнаківську громади. Крім артилерії, гранатометів і мінометів, загарбники використовували некеровані реактивні снаряди (НУРС), які були випущені по території Юнаківської громади з гелікоптера. Було зафіксовано 158 прильотів з різного виду зброї. Внаслідок обстрілу було пошкоджено лінію електропередач.

Безпека


Як забезпечити безпеку мешканців Сумської області, зокрема, у період святкування Великодня та як реагувати на можливі провокації цього дня з боку агресора - ці та інші питання розглядали на зустрічі голови Сумської обласної військової адміністрації Володимира Артюха з військовими командирами.

Культура


Відмінно проявили себе юні сумські художники - учні дитячої художньої школи імені М.Г. Лисенка:

Диплом лауреата І премії в номінації "живопис" у Міжнародному конкурсі мистецтв "Сяючий світ талантів" (м. Ужгород) отримала Анна Василега;
Дипломом лауреата II премії в номінації "живопис" у Міжнародному двотуровому конкурсі мистецтв "Надія весни" (м. Полтава) було нагороджено Анастасію Ткачову.

Великдень


Сьогодні, у суботу, сумчани активно святили паски та інші частування до Великоднього свята. Другий рік поспіль українці звертаються до Господа з головним проханням - про мир в Україні та безпеку їхніх родин.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

39
Комментариев
0
Просмотров
1858
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.