14 серпня: як почався у Сумах і на Сумщині новий тиждень

ВС 14 августа 2023 в 23:46

Війна з росією


Вночі та вранці російські війська випустили 16 мін по Краснопільській та Хотинській громадах. Упродовж дня окупанти завдали 156 ударів з артилерії, гелікоптерів (некерованими авіаційними ракетами), гранатометів і мінометів по семи громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Краснопільській, Середина-Будській, Хотинській і Шалигинській. За попередніми даними, обійшлося без жертв і руйнувань.

Допомога ЗСУ


United24, Monobank і "Повернись живим" відкрили збори 235 млн грн на допомогу ЗСУ. 178 млн. грн. з цієї суми підуть на купівлю бойових дронів. Подробиці за посиланням https://send.monobank.ua/jar/7zuA3xeQek

Безпека


Протягом минулого тижня піротехніки ДСНС знешкодили на Сумщині 26 ворожих вибухових пристроїв.

Також упродовж минулого тижня в Сумській області було завершено облаштування 75 захисних споруд. На поточний момент їхня сумарна кількість становить 1869 споруд. Тривають активні роботи над забезпеченням такими спорудами освітніх закладів (шкіл і дитячих садків). На сьогодні 84% таких закладів мають у своєму розпорядженні захисні споруди. За цими показниками Сумська область є лідером серед прикордонних регіонів країни.

Сільське господарство


На Сумщині триває збирання ранніх зернових і технічних культур. Роботу зі збирання врожаю дещо сповільнила негода: гроза, дощі та сильний вітер.

Життя


Минулого тижня в Сумах народилося 26 нових мешканців: 13 хлопчиків і 13 дівчаток. Нехай малюки та їхні матусі будуть здоровими та бережені їхніми ангелами.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

28
Комментариев
0
Просмотров
1527
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.