14 липня: як закінчився у Сумах і на Сумщині робочий тиждень

ВС 14 июля 2023 в 21:59

Війна з росією


Вночі та вранці росіяни 15 разів ударили з артилерії та мінометів по Новослобідській, Хотинській та Юнаківській громадах. За попередньою інформацією, обійшлося без втрат і руйнувань. Протягом дня ворог продовжив обстріли, які мали наслідки. Зокрема, через мінометний обстріл у Середино-Буді спалахнула пожежа в кількох житлових будинках і господарських будівлях. Вогонь серйозно пошкодив будівлі. Загалом за день окупанти завдали 110 ударів з артилерії, гранатометів, мінометів і реактивних систем залпового вогню по восьми громадах: Білопільської, Глухівської, Дружбівської, Есманської, Краснопільської, Новослобідської, Середино-Будської та Хотинської. Наслідки обстрілів: пошкоджено п'ять житлових будинків, два комбайни і два трактори.

14 липня начальник Сумської обласної військової адміністрації вручив почесні грамоти воїнам ЗСУ, прикордонникам та добровольцям, які надійно стоять на захисті неба Сумщини та влучно збивають ворожі цілі. Своєю чергою міський голова Сум відзначив Почесними відзнаками "За заслуги перед містом" ІІІ ступеня та подяками бійців ДФТГ №1 за їхню мужність, стійкість, професійність та вірність батьківщині.

Також цього дня відбулася репатріація – в Україну повернули тіла 62 військовослужбовців, які віддали своє життя за свободу нашої країни.

Безпека


Згідно з рішенням, ухваленим штабом територіальної оборони області, незабаром військові Національної гвардії почнуть регулярно патрулювати вулиці населених пунктів Сумщини та охороняти окремі об'єкти у взаємодії з іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами.

Здоров'я


У дитячій клінічній лікарні Святої Зінаїди відкрили Центр лабораторної діагностики. У Центрі можна буде проводити різні види обстежень та аналізів.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

28
Комментариев
0
Просмотров
1764
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.