14 червня: як минула в Сумах і на Сумщині середа

ВС 14 июня 2023 в 12:36

Війна з росією


З позитивних новин. Українські прикордонники на кордоні з Росією зі стрілецької зброї збили ворожий бойовий дрон, після того як він скинув вибуховий пристрій. Збитий безпілотник упав поблизу позицій прикордонників.

Вночі та вранці ворог 32 рази вдарив з артилерії та мінометів по п'яти громадах: Білопільської, Ворожбянської, Есманської, Зноб-Новгородської та Середино-Будської. За попередньою інформацією, обійшлося без втрат.

Напередодні, 13 червня, росіяни обстріляли автомобіль УАЗ, що їхав лісовою дорогою в районі села Стара Гута (Шосткинський район). В автомобілі перебувало шестеро осіб – працівники Свеського лісового господарства. Унаслідок обстрілу всі шість лісників загинули. Найстаршому з них було 50 років, наймолодшому – 31.

Упродовж дня 14 червня агресор 122 рази обстріляв сім громад Сумщини. Особливо важко довелося Середино-Будській громаді. Були влучання у три багатоповерхові та вісім приватних житлових будинків, господарську споруду, магазин, нежитлове приміщення та особистий транспорт (чотири легкові автомобілі та скутер). Головне: через вибухову хвилю отримала поранення одна людина. Також були обстріляні Білопільська, Великописарівська, Есманська, Новослобідська, Путивльська та Шалигинська громади. Наслідки: пошкоджено дві лінії електропередач, водонапірну вежу та складське приміщення агропідприємства.

Культура та благодійність


Учні ДМШ №4 провели благодійний концерт і зібрали 3316 грн. Кошти буде передано на допомогу 58-ій бригаді ЗСУ.

Здоров'я


Молодь Сум запрошують узяти участь у марафоні здоров'я, що пройде в МЦ "Романтика". У рамках марафону учасники зможуть:

  • Здобути знання та навички стресового менеджменту та психологічної підготовки;
  • Зайнятися акробатикою, капоейрою (бразильським єдиноборством) і стретчингом (вправами для розтяжки м'язів і суглобів);
  • Познайомитися з основами репродуктивного здоров'я

Дата проведення марафону - 17 червня, 12:00. Необхідна попередня реєстрація.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

36
Комментариев
0
Просмотров
1698
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.