14 березня: як прожили цей день Суми та Сумська область

ВС 14 марта 2023 в 18:25

Воїна з росією


"Ніч на Сумщині минула без обстрілів. Дякуємо нашим захисникам і захисницям!" Ці слова сьогодні звучать як новий псалом. У ньому і трепет, і вдячність, і надія, і віра.

Натомість учора 13 березня російські вояки відірвалися на повну - обстріляли шість громад: Білопільську, Есманську, Зно-Новгородську, Краснопільську, Середино-Будську та Шалигинську. Ворог зробив постріли:

  • з артилерії (реактивних систем залпового вогню, САУ, ствольної) - 84;
  • із гранатометів - 66;
  • із мінометів - 16;
  • випустив дві ракети;
  • скинув із БпЛА чотири вибухові пристрої.

Унаслідок обстрілу загинув один мешканець селища Зноб-Новгородське і четверо були поранені. Також було пошкоджено житлові та нежитлові будівлі.

14 березня ближче до полудня росіяни обстріляли з артилерії одне із сіл у Шосткинському районі.

Свято


Сьогодні, 14 березня, День українського добровольця. Важко переоцінити значення тих українців, хто добровільно, за велінням серця і совісті вирушив захищати рідну землю від російського агресора. Слава добровольцям України! Це справжні герої!

Культура


Суми - неймовірно музичне місто. У цьому можна переконатися, наприклад, побувавши на концертах, які відбуваються в Сумській обласній філармонії: щоразу аншлаг!

Підростає нове покоління музикантів. Це надзвичайно талановиті діти. Вони продовжують тішити сумчан своїми здобутками в різноманітних музичних конкурсах.

  • Лауреатами Всеукраїнського багатожанрового конкурсу мистецтв "Окрилені мрією" (Тернопіль) стали учні ДМШ №4 Ульяна Переяслова (лауреат І премії) та Олександр Шоренко (лауреат ІІ премії);
  • Лауреатами Всеукраїнського двотурового конкурсу вокально-інструментального мистецтва "Ой, заграйте, музиченьки" (Київ) стали Давід Щербонос та Іван Брусленко (обидва лауреати III ступеня).

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

39
Комментариев
0
Просмотров
1255
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.