14 березня: що сталося важливого у Сумах і Сумській області у четвер

ВС 14 марта 2024 в 23:43

Війна з росією


Наслідки повітряного удару по Сумам 13 березня. Кількість загиблих і постраждалих зросла до 15 осіб. Сьогодні з-під завалів будинку рятувальники дістали тіло третього мешканця. Стан чотирьох постраждалих мешканців, яких госпіталізовано, середньої тяжкості. 20 квартир визнано зруйнованими. 15 і 16 березня мешканцям будинку, що зазнав повітряної атаки, видаватимуть акти обстежень їхніх квартир.

Вночі та вранці війська окупантів 35 разів вдарили авіацією, БпЛА та мінометами по шести громадах: Білопільській, Великописарівській, Середино-Будській, Сумській, Тростянецькій та Юнаківській. 14 березня ворог атакував "Шахедами" Білопілля, Суми, Тростянець і Шостку та, крім того, завдав ракетного удару по Тростянцю і Шостці. Унаслідок обстрілів було виведено з ладу чотири телевежі, через що на частині території області відсутні телевізійний і радіосигнали, а також мобільний зв'язок. У Тростянецькій громаді було пошкоджено приміщення місцевого лісгоспу.

Білопільська громада зазнає постійних обстрілів, через що люди не можуть евакуюватися. З деякими селами громади немає телефонного зв'язку. Аналогічна проблема із селом Попівка у Великописарівській громаді, яке розташоване на самому кордоні з росією. Через бойові дії, які тривають у цьому районі, жителі села (а це 100 дворів) не можуть виїхати з нього. З інших сіл Великописарівської громади евакуацію налагоджено: за останній тиждень вивезено 150 мешканців, включно з 24 дітьми. За іншою інформацією, понад сто осіб вивели пішки. Причина: відсутність транспортного сполучення з деякими населеними пунктами через зруйновані автомобільні мости.

Сьогодні, 14 березня, по обіді окупанти скинули авіабомбу на центр Великої Писарівки. Було зруйновано з третього по перший поверх приміщення Укрпошти, пошкоджено редакцію газети "Ворскла" та інші сусідні споруди.

Унаслідок ударів по Середино-Будській громаді було поранено чотирьох мирних жителів, пошкоджено сім приватних житлових будинків і один автомобіль. Через ракетний удар по Тростянцю було вибито вікна в багатоквартирному будинку, пошкоджено лікарню та машину екстреної медичної допомоги.

Протягом дня російські військові завдали 450 ударів з авіації, артилерії, БМП, БпЛА, дронів-камікадзе, мінометів, РСЗВ, танків по 11 громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Миколаївській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Ліси України

10
Комментариев
0
Просмотров
1158
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.