12 жовтня: що сталося у Сумах і на Сумщині у четвер

ВС 12 октября 2023 в 18:07

Війна з росією


Вночі та вранці окупанти 21 раз вдарили з артилерії та мінометів по Дружбівській, Есманській, Зноб-Новгородській та Середино-Будській громадах. Також уночі бригади ТРО зустріли на державному кордоні артилерійським і мінометним вогнем російську ДРГ - ворог був змушений відступити. Близько 9-ї години ворог обстріляв Свеське лісове господарство. Було пошкоджено адміністративну будівлю та гараж. Упродовж дня загарбники 35 разів обстріляли з гелікоптерів і мінометів п'ять громад: Білопільську, Великописарівську, Краснопільську, Новослобідську та Середино-Будську.

Накануне, 11 октября, в результате обстрелов были повреждены помещение школы, восемь частных жилых домов, хозяйственные постройки и ранена местная жительница.

Безпека


У Сумській області вжили превентивних заходів, пов'язаних із можливими проблемами із забезпеченням жителів області електроенергією. Ці проблеми можуть виникнути взимку через ймовірні обстріли росіянами енергетичних об'єктів України. У зв'язку з цим на Сумщині було створено штаб з оперативного реагування та забезпечення створення нормальних умов життєдіяльності населення під час обмеження та/або припинення постачання електричної енергії.

Не менш важливим питанням, ніж забезпечення людей електроенергією, є безпека учнів шкіл. Частина шкіл Сумщини перебувають у прикордонній зоні з Росією і зазнають регулярних ворожих обстрілів нарівні з іншими адміністративними та соціальними об'єктами. Усі пам'ятають школу, що постраждала від ворожого дрона в місті Ромни. 200 її учнів змушені навчатися в інших навчальних закладах. Наступна проблема - відсутність у низці шкіл укриттів, через що деякі учні переводяться до інших шкіл, а ті, що залишилися, змушені навчатися дистанційно, що влаштовує не всіх батьків. Це було відзначено Олексієм Кулебою, заступником Керівника Офісу Президента, під час робочої поїздки Сумською областю.

Культура


Усіх сумських любителів фотографії, які бажають підвищити свій професійний рівень, фотограф Валерій Бершов запрошує в неділю, 15 жовтня, на безкоштовний майстер-клас. Початок: 14:00. Місце проведення: Сумська міська галерея. Запис на майстер-клас: (095) 427-62-37 з 11:00 до 18:00. Із собою потрібно мати фотоапарат, штатив і ліхтарик.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

28
Комментариев
0
Просмотров
1262
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.