11 липня: як пройшов в Сумах і Сумській області цей день

ВС 11 июля 2023 в 17:18

Війна з росією


Вночі та вранці ворог 40 разів піддав обстрілу шість громад: Білопільську, Есманську, Краснопільську, Миропільську, Миколаївську та Середино-Будську. За попередніми даними – без жертв і руйнувань.

Упродовж дня 11 липня російські солдати 225 разів обстріляли з артилерії, гелікоптера (випустили чотири некеровані авіаційні ракети), гранатометів і мінометів вісім громад Сумщини: Білопільську, Великописарівську, Глухівську, Дружбівську, Есманську, Краснопільську, Хотинську та Шалигинську. Результати обстрілів: пошкоджено приватний житловий будинок, ЛЕП (через що без світла залишилися 370 жителів) та вбито корову.

Безпека


У Твіттері російські ЗМІ з піною у рота намагаються довести необхідність відтворення СРСР і закликають приєднатися до нового союзу Україну. Мало того, що ця утопічна ідея нездійсненна апріорі. Адже держава, якої не існує майже 32 роки, декларувала себе як соціалістична, а в нинішніх колишніх радянських республіках ухвалено ринкову економіку і встановлено капіталістичний устрій. Ніхто з місцевих олігархів не захоче добровільно відмовитися від своїх капіталів. Звідси висновок: відтворення соціалістичної держави неможливе. До того ж російські окупанти так "наслідили" і продовжують "слідкувати" в Україні, що потрібно бути повним божевільним або негідником, щоб захотіти мати справу з росією.

Говорячи про "сліди" росії, варто згадати різні вибухові пристрої, залишені загарбниками на тимчасово окупованій території України. У Сумській області піротехніки ДСНС на сьогодні знешкодили 9000 вибухових предметів, включно з 20 авіаційними бомбами, очистивши від них 1 млн. 300 тис. га землі, доріг, об'єктів транспортної та критичної інфраструктури. Хто ж після таких "сюрпризів" захоче в новий совок?

На Сумщині неухильно зростає кількість захисних укриттів. Так, за останній час їхня кількість збільшилася на 136 одиниць (з них 94 укриття обладнано в Сумському районі). Вони здатні вмістити 3000 осіб. У Сумах планують ввести 100 додаткових укриттів, облаштувавши їх у багатоквартирних будинках.

Оздоровлення дітей


Міністерство соціальної політики України запустило проєкт, метою якого є виділення фінансових коштів на оздоровлення українських дітей. На таку допомогу можуть розраховувати:

  • Сім'ї з дітьми, які мають інвалідність;
  • Незаможні багатодітні сім'ї з дітьми 7-18 років

Щоб з'ясувати чи є ваша сім'я у списку сімей, які можуть отримати таку допомогу, зайдіть на сайт і введіть у спеціальні поля ПІБ, реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), серію та номер паспорта.

Життя


За минулий тиждень у Сумах народився 41 новий житель: 20 хлопчиків і 21 дівчинка. Вітаємо батьків і бажаємо новонародженим та їхнім мамам здоров'я і безпеки!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, ДСНС

32
Комментариев
0
Просмотров
1903
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.