10 квітня: як почався тиждень у Сумах і на Сумщині

ВС 10 апреля 2023 в 23:19

Війна з росією


Уночі ворог 20 разів ударив по Середино-Будській громаді. Упродовж дня 10 квітня загарбники майже 120 разів обстріляли п'ять громад: Білопільську (з гранатометів і мінометів), Великописарівську (з гранатометів), Миропільську (з мінометів), Хотинську (з мінометів) і Шалигинську (з мінометів). Унаслідок обстрілів було пошкоджено лінію електропередач.

Також ворог запустив три БпЛА на території Сумської та Чернігівської областей. Два безпілотники ЗСУ збили, а третьому "зіпсували політ" за допомогою засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Росіяни воюють із мирним населенням Сумщини, як то кажуть, на повному серйозі. Криміналісти, які побували в Шосткинському районі, що неодноразово піддавався ворожим обстрілам, знайшли залишки ракети С-8КОМ. Ця ракета важить 11 кг, має дальність пуску до 4 км і здатна пробити броню товщиною 420 мм. Це ж як треба ненавидіти українців, щоб запускати такі ракети по житлових будинках як по бойових танках!

Велика радість: з російського полону вдалося звільнити сто українських воїнів, з яких троє - мешканці Сумської області!

Спорт


Ірина Онопрієнко, вихованка ДЮСШ "Спартак", завоювала срібну медаль на чемпіонаті з боксу серед юніорів та юніорок у м. Хмельницький.

Здоров'я


За минулий тиждень на ковід захворіло 204 жителі Сумської громади, а на ГРВІ - 1089 осіб. Будьте обережні та бережіть здоров'я!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

42
Комментариев
0
Просмотров
1817
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.