10 грудня: як минула у Сумах і на Сумщині неділя

ВС 10 декабря 2023 в 23:24

Війна з росією


Вночі російські військові завдали 14 ударів із БпЛА, мінометів і РСЗВ по Дружбівській, Зноб-Новгородській, Краснопільській і Середино-Будській громадах. Протягом дня ворог 52 рази обстріляв із гранатометів, мінометів, реактивних систем залпового вогню, FPV-дронів і стрілецької зброї п'ять громад: Білопільську, Великописарівську, Краснопільську, Новослобідську та Середино-Будську.

Напередодні, 9 грудня, через обстріли було пошкоджено два приватні житлові будинки.

Підтримка ветеранів і переселенців


Королівство Нідерландів виділило понад 1,6 млн. доларів на реалізацію Програми розвитку ОНН, націлену на допомогу ветеранам і переселенцям у Сумській області. Програма розрахована до кінця 2025 року.

Проблеми з електрикою


У Сумській області позбавлені електрики, зокрема через обстріли, 4906 жителів 51 населеного пункту. Тривають роботи над відновленням подачі електроенергії.

Культура


Учні ДМШ №3 організували концерт до Дня ЗСУ - на знак подяки воїнам, які боронять нашу країну, виконали твори українських та зарубіжних композиторів.



Природа


Сумчани по-справжньому незламні люди. Незважаючи на тяготи війни, вони дбають не лише про наших захисників, ветеранів, переселенців та представників незахищених верств населення, а й про братів наших менших. Так, у селі Козацьке, що неподалік від Конотопа, діє ранчо, на якому живуть олені. Також у лісах Сумщини мешкають зубри, які занесені до Червоної книги. Поголів'я зубрів налічує 64 особини. Це найбільша популяція цих рідкісних тварин в Україні.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

26
Комментариев
0
Просмотров
1140
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.