8 березня: що відбувалось у Сумах і Сумській області на кінці робочого тижня

ВС 09 марта 2024 в 00:30

Війна з росією


Уточнені наслідки ракетного удару по Сумах 7 березня: двоє людей було вбито і 26 поранених. Серед загиблих лікар-стоматолог Михайло Корольов. Також постраждали приміщення школи, центральної міської лікарні, обласного центру екстреної медичної допомоги та водоканалу. У них було пошкоджено понад 130 вікон і дверей, дах, шість автомобілів екстреної медичної допомоги. Рятувальники утеплили вибиті вікна.

Уночі та вранці російські військові завдали 14 ударів з артилерії та мінометів по Есманській, Зно-Новгородській, Краснопільській та Середино-Будській громадах. Упродовж дня ворог завдав 249 ударів з авіації, артилерії, БпЛА, мінометів і РСЗВ по дев'яти громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській. Унаслідок обстрілу один мирний житель дістав поранення. Також є інформація про те, що близько 15:00 в одному з населених пунктів Сумщини ворожий FPV-дрон вдарив у цивільний автомобіль. Чоловік і жінка, які були в автомобілі, загинули.

Міжнародна допомога


Американська некомерційна організація "Global Empowerment Mission" (GEM) передала жителям Сум, які постраждали 6 березня від ударів російських "Шахедів", близько 1500 продуктових наборів.

Логістика


Понтонну переправу через річку Сейм на дорозі Суми-Путивль-Глухів тимчасово закриють. Для легкових автомобілів передбачено об'їзд дорогами місцевого та комунального значення.

Сільське господарство


У Сумах відбулося засідання аграрного штабу, на якому було розглянуто актуальні питання підготовки до весняно-польових робіт у 2024 році, зокрема, складено прогнози щодо посівних площ, розглянуто можливості отримання фінансової підтримки для аграрних господарств від держави, а також шляхи забезпечення сталого розвитку галузі у воєнний час.

З метою оперативного запобігання пожежам, що можуть виникати внаслідок ворожих обстрілів по сільськогосподарських об'єктах, аграрні підприємства Сумської області мають дотримуватися правил протипожежної та мінної безпеки під час проведення весняно-польових робіт.

Культура


Мешканців Сумської області запрошують взяти участь у Всеукраїнській інформаційно-просвітницькій тематичній акції "Національний тиждень читання. Тиждень поезії", яку з 16 по 24 березня 2024 року проводить "Український інститут книги". Мета акції - консолідація українського суспільства навколо читання як життєвої стратегії. Тема Тижня поезії - "дім" як одна з найголовніших цінностей для військових, що захищають Україну, та цивільного населення країни. Дім як символ України, місце, де зберігається тепло і затишок, а не просто точка на мапі.

Напередодні дня народження Тараса Шевченка в Сумах було проведено конкурс соціальних відеороликів "Я і Кобзар", у якому взяло участь 109 учасників. Переможцями стали чотири індивідуальні учасники та п'ять командних.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ

12
Комментариев
0
Просмотров
1241
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.