7 березня: як тримались Суми і Сумщина у четвер

ВС 07 марта 2024 в 18:36

Війна з росією


Головне. О 14:40 у Сумах пролунав потужний вибух. За попередньою інформацією, росіяни завдали по місту ракетного удару. Пізніше стало відомо, що атаки з повітря зазнали лікувальні та навчальні заклади: у них було розбито скло. Також було пошкоджено автомобілі. Вибух стався одразу ж після оголошення повітряної тривоги, через що люди не встигли сховатися в укритті. Серед працівників Центру екстреної медичної допомоги постраждалих і поранених немає. Інформація про інших постраждалих уточняється.

Оновлена інформація про наслідки вчорашнього, 6 березня, удару по Сумах російськими "Шахедами":

  • У КНП "Клінічна лікарня № 5" відновлено теплопостачання. Лікарня знову приймає стаціонарних хворих. Усі пошкоджені вікна закрили. Розбір завалів завершено. Тривають роботи з відновлення постачання гарячої води;
  • Прибирання та вивіз сміття на вул. Паркова завершено;
  • До закладів охорони здоров’я громади звернувся ще один пацієнт із травмою, отриманою 6 березня;
  • В амбулаторіях №1 і №  КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2" всі пошкоджені вікна закрили. В амбулаторії №1 використовувати електроенергію через гасіння пожежі поки що небезпечно.

Вночі ворог завдав 72 удари з авіації, артилерії (зокрема касетними снарядами) та мінометів по чотирьох громадах: Есманській, Краснопільській, Середино-Будській та Юнаківській.

Два роки тому, 7 березня 2022 року, внаслідок російського обстрілу Роменського мікрорайону міста Суми загинуло 15 мирних мешканців, включно з чотирма дітьми. Світла пам'ять жертвам російської агресії.

Попередні підсумки ракетного удару по Сумах 7 березня. У вечірньому зверненні Президент України Володимир Зеленський повідомив, що "є загиблі внаслідок сьогоднішнього ракетного удару по Сумах". Також є інформація про 10 поранених, четверо з яких звернулися по допомогу до медичних закладів. Крім того, внаслідок ракетної атаки було пошкоджено приміщення школи, центральної міської лікарні, обласного центру екстреної медичної допомоги, водоканалу. На місці прильоту працюють всі необхідні служби.

Протягом дня окупанти 233 рази вдарили з авіації, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ і FPV-дронів по 11 громадах: Білопільській, Великописарівській, Есманській, Зноб-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Середино-Будській, Свєській, Сумській, Хотинській та Юнаківській.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Кордон.Медіа

10
Комментариев
0
Просмотров
1282
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.