6 жовтня: що сталося у Сумах і на Сумщині наприкінці робочого тижня

ВС 06 октября 2023 в 23:49

Війна з росією


Уночі та вранці агресор 25 разів піддав обстрілу з артилерії, мінометів і реактивних систем залпового вогню "Град" Білопільську, Дружбівську, Середино-Будську та Хотинську громади. Упродовж дня загарбники понад 50 разів завдали ударів із БпЛА та мінометів по п'яти громадах: Білопільської, Великописарівської, Краснопільської, Хотинської та Шалигинської. Унаслідок обстрілів було пошкоджено приватний житловий будинок.

Напередодні, 5 жовтня, у Середино-Будській громаді під обстріл "Градів" потрапив молоковоз. 45-річна жінка, яка їхала в автомобілі разом із водієм, померла від осколкових поранень. Також було пошкоджено сім житлових будинків, господарські споруди, будівлю пошти, автомобіль та лінію електропередач.

Надзвичайна подія


В Охтирському районі вибухом вибухового пристрою відірвало ногу 14-річному підлітку. Від отриманих ран він помер.

Благодійність


За сприяння європейських партнерів ботанічний сад "Юннатівський" Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді отримав сонячну електростанцію потужністю 7 кВт. Станція забезпечить електроенергією теплиці, в якій вирощують екзотичні рослини, а також рідкісні рослини, що занесені до Червоної книги.

Спорт


У Сумах змагалися люди похилого віку. Змагання називалося "Золотий вік - вік активного довголіття". Воно включало в себе кілька видів змагань: біг, велоперегони, дартс, настільний теніс, скандинавську ходьбу та туристичне багатоборство. Організатор - терцентр "Берегиня".

Мешканців Сум - шанувальників бігу на довгі дистанції запрошують узяти участь у другому Всеукраїнському спортивному марафоні "Крок". Марафон стартує 5 жовтня і триватиме до 30 листопада. Передбачено забіги на п'ять дистанцій: 1, 3, 5, 7 і 10 км.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

26
Комментариев
0
Просмотров
1252
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.