30 березня: що трапилось у Сумах і Сумській області у суботу

ВС 30 марта 2024 в 23:48
Головне. У Сумах почали відключати світло. У будинку автора новини не було електрики приблизно годину п'ятнадцять. Як кажуть у таких випадках, відбувся легким переляком. Єдине, що обурило: у будинку світла не було, а у дворі щосили горіли ліхтарі. Економія електрики по-сумськи.

Війна з росією


Уночі та вранці ворог 32 рази піддав обстрілу з артилерії, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів п'ять громад: Великописарівську, ️Зноб-Новгородську, Краснопільську, Миропільську та Свєську. Упродовж дня війська окупантів 254 рази вдарили з авіації, артилерії, БпЛА, гранатометів, мінометів, РСЗВ та FPV-дронів по Білопільській, Великописарівській, Глухівській, Есманській, Знобсько-Новгородській, Краснопільській, Миропільській, Новослобідській, Середино-Будській, Хотинській, Шалигинській та Юнаківській громадах.

Культура


У Сумському національному театрі ім. М. С. Щепкіна прем'єра - вистава "Конотопська відьма". Автор новини випередив "щепкінців" на понад півроку: його "Конотопська відьма" була написана 12 вересня 2023 р.

Незважаючи на війну, продовжують радувати своїми талантами юні музиканти Сум. Так, учні ДМШ №2 відмінно виступили у двох конкурсах:

  • У Міжнародному конкурсі мистецтв "Обдарованість рік" диплом II премії в номінації "Фортепіано" отримала Катерина Порсова, а диплом II премії в номінації "Духові інструменти" виборола Євгенія Рябико;
  • У Міжнародному конкурсі мистецтв "Таланти весни" дипломом II премії в номінації "Академічний вокал" була нагороджена Христина Кузьменко.
Молодці!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція, Кордон.Медіа

7
Комментариев
0
Просмотров
818
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.