26 червня: як почався тиждень у Сумах і на Сумщині

ВС 26 июня 2023 в 13:01

Війна з росією


Вночі та вранці ворог майже 50 разів ударив із гранатометів і мінометів по Білопільській, Есманській та Середино-Будській громадах. За попередньою інформацією обійшлося без втрат.

Напередодні, 25 червня, внаслідок обстрілу Миропільської громади було важко поранено осколками в спину 41-річну місцеву жительку. Вона померла в лікарні під час операції. Через обстріли було пошкоджено приміщення ферми, житлові будинки, два автомобілі та лінію електропередач.

Упродовж дня, 26 червня, росіяни 31 раз обстріляли Есманську, Середино-Будську, Шалигинську та Юнаківську громади. На щастя, обійшлося без жертв і руйнувань.

Здоров'я


Протягом минулого тижня на ковід захворіло 18 мешканців Сумської громади. Одужуйте, земляки! Їжте фрукти та овочі, більше бувайте на свіжому повітрі, наповнюйте життя подіями, читайте книжки, слухайте улюблену музику та дивіться хороші фільми, вірте та сподівайтеся на швидкі зміни на краще - не давайте душі сумувати! Зневіра послаблює імунітет, робить нас беззахисними і безпорадними перед випробуваннями, з яких сьогодні складається наше життя. Скажемо тверде "ні" зневірі!.. З цього приводу не гріх випити 50 грамів хорошого напою - віскі або коньяку. Як сказав мудрець, щоб тіло і дух були здоровими - їх потрібно час від часу тішити.

Культура


Юні сумські музиканти продовжують брати участь у конкурсах і радувати нас своїми досягненнями. Упродовж останнього тижня талановиті діти вибороли перші місця в таких конкурсах:

  • У Міжнародному двотуровому багатожанровому фестивалі-конкурсі "Перлина Дніпра" (Болгарія) у номінації "Інструментальний жанр - клавішні інструменти" - Ярослав Радченко (ДМШ №2);
  • У Міжнародному двотуровому конкурсі мистецтв "Віртуоз" у номінації "Театральне мистецтво" - Марк Жук і Максим Левада (ДМШ №3);
  • У Всеукраїнському двотуровому конкурсі мистецтв "Оберіг" (Київ) у номінації "Авторська музика" - Ярослав Васильєв (ДМШ №2).

У вівторок 27 червня в міській галереї відкриються дві виставки:

  • "Мережана абетка": авторка Любов Ярцова, майстрині витинанки (різьблених візерунків) та писанкарства (розпису яєць). Початок о 16:00;
  • "Сьогодення": на виставці будуть представлені роботи вихованців народної студії образотворчого мистецтва "Світ фарб" обласного центру позашкільної освіти Початок о 17:00.

Життя


За минулий тиждень у Сумах народилося 54 нових мешканців: 24 хлопчики та 30 дівчаток. Побажаємо новонародженим та їхнім мамам міцного здоров'я та мирного неба над головою.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

35
Комментариев
0
Просмотров
1879
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.