25 вересня: як минув у Сумах і Сумській області початок нового тижня

ВС 25 сентября 2023 в 21:13

Війна з росією


Уночі загарбники випустили десять мін по Середино-Будській громаді. Унаслідок обстрілу було пошкоджено будинок культури, вісім будинків, три господарські будівлі, дві теплиці, гараж, автомобіль. Також було вбито корів (!). Зранку ворог вдарив по селу Рясне Краснопільської громади. Одна хата згоріла вщент, в іншій суттєво пошкоджено стіни та покрівлю. На щастя, господарі обох будинків евакуювалися певний час тому. Упродовж дня російські війська 77 разів піддали обстрілу з артилерії, БпЛА, гелікоптеру та мінометів вісім громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Миропільську, Свєську, Середино-Будську та Шалигинську.

Безпека


Протягом минулого тижня співробітники ДСНС виявили та знешкодили на території Сумської області 20 вибухонебезпечних предметів. Загалом від початку року піротехніки знищили 578 подібних пристроїв.

Близько 600 млн. грн. - стільки коштів цього року було виділено з різних джерел бюджету на облаштування захисних споруд на Сумщині. При цьому освоєння коштів, а відтак підготовка захисних споруд, бажає кращого.

Соціальний захист


У Сумах виділено 440 тис. грн. на створення Соціального простору для вразливих верств населення. Він надаватиме допомогу таким категоріям громадян:

  • ВПО;
  • Літнім людям, які постраждали від військових дій;
  • Людям з інвалідністю

Проєкт реалізовуватиме КУ "Сумський терцентр "Берегиня"".

Здоров'я


На Сумщині за минулий тиждень захворіло на ковід 12 жителів. Дотримуйтесь заходів обережності, перебуваючи в публічних місцях та громадському транспорті. Бережіть себе та близьких.

Життя


Минулого тижня в Сумах народилося 25 нових мешканців: 10 юних козаків і 15 чудових козачок. Побажаємо новонародженим та їхнім мамам міцного здоров'я, безпеки та миру!

Культура


26 вересня в приміщенні муніципальної галереї відкриються дві виставки:

  • "Від народних джерел до сучасності". В експозиції - бісерні роботи, вишивка, вироби ткацтва та кераміки, ляльки. Автори робіт - учні від Палацу дітей та юнацтва. Початок о 16:00;
  • "Українська міфологія". Автори, які працюють у жанрі традиційного живопису та сучасного цифрового мистецтва - переможці однойменного Міжнародного конкурсу. Початок о 17:00.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

27
Комментариев
0
Просмотров
1364
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.