21 грудня: що відбувалось у Сумах і Сумській області у четвер

ВС 22 декабря 2023 в 00:37

Війна з росією


Вночі окупанти випустили вісім мін по Краснопільській громаді. Мало нелюдям тих руйнувань у Краснопіллі, до яких призвели обстріли напередодні?! Вдень через обстріл одного з населених пунктів Сумського району виникла пожежа в житловому секторі. Завдяки злагодженим та професійним діям пожежно-рятувальних підрозділів пожежу було локалізовано та загашено. Упродовж дня військо агресора 86 разів піддало обстрілам з артилерії, мінометів, СПГ (станкового протитанкового гранатомета) та стрілецької зброї вісім громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Миропільську, Середино-Будську, Хотинську та Юнаківську.

Підготовка до Різдва Христового


Представники Сумського осередку Національної скаутської організації "Пласт" принесли до Сум Вифлеємський вогонь для жителів Сумської громади. Нехай Вифлеємський вогонь миру осяє домівки Сум та області своїм благодатним вогнем, нехай зігріє і захистить від горя та негараздів, нехай наблизить довгоочікуваний День Перемоги!

У Сумах на Театральній площі встановлюють світлові різдвяно-новорічні інсталяції. Встановлення святкових локацій здійснюється не за гроші Сумської громади.

Освіта


Коштом благодійного фонду "HELPGROUP" у Центральній міській бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка було оновлено кабінет для дітей, у якому юним читачам бібліотеки надається найрізноманітніша допомога: освітнього, психологічного та творчого характеру.

Культура


У Сумах пройшов традиційний фестиваль переможців міжнародних всеукраїнських та обласних конкурсів "Різдвяний передзвін". Цього року на фестивалі виступили переможці обласного конкурсу соціально-освітніх проєктів "Діти розбудовують громаду" та учасники Всеукраїнської військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура"). Вони продемонстрували свої досягнення в патріотичних, волонтерських, благодійних справах.

Також у Сумах відбувся фестиваль-конкурс мистецтв "World of talents", у якому взяло участь близько п'ятисот талановитих дітей віком від 3 до 18 років. Молодці!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, ГУ ДСНС України у Сумській області

23
Комментариев
0
Просмотров
1077
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.