19 квітня: що було важливого в Сумах і Сумській області в середу

ВС 19 апреля 2023 в 16:46
Уночі російські війська тричі обстріляли з гранатомета територію Середино-Будської громади. На щастя, обійшлося без втрат.

Упродовж дня 19 квітня російські загарбники завдали 52 удари з артилерії, гранатометів і мінометів по п'яти громадах Сумської області: Білопільській, Новослобідській, Хотинській, Шалигинській і Юнаківській.

Агресор своїми обстрілами щодня завдає матеріальної шкоди Сумщині. Так, за 419 днів війни було пошкоджено в Сумській області 39 об'єктів, що належать до медичної галузі. З них 10 повністю відновлені.

Благодійність


З 18 по 23 квітня включно триває благодійний онлайн-марафон. Його мета - збір 74 тис. грн., які підуть на купівлю тепловізора для Сумського спецпідрозділу, що обороняє Бахмутський напрямок. Аукціон відбувається на сторінці Агенції промоції "Суми" у Фейсбуці. На даний момент тут представлено 85 лотів (творів мистецтва). До кожного лота є відеоогляд.

Спорт


Сумські спортсмени результативно виступили на нещодавньому ХХ чемпіонаті України з фунакоші шотокан карате, що пройшов у Черкасах. У чемпіонаті взяло участь 250 спортсменів із восьми областей країни. Сумчани привезли додому 18 медалей: 7 золотих, 5 срібних і 6 бронзових. Молодці!

У Сумах розпочалися триденні відкриті змагання з трьох видів спортивної боротьби: вільної, греко-римської та самбо. У змаганнях візьмуть участь близько 250 спортсменів.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ

38
Комментариев
0
Просмотров
1841
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.