16 червня: як трималися Суми і Сумщина у четвер

ВС 16 июня 2023 в 17:02

Війна з росією


Спочатку уточнення. Дітей на дитячому майданчику в селі Білокопитове Шосткинського району було поранено осколками не снаряда, а міни. А шестеро лісників загинули на дорозі між селами Стара Гута і Голубівка (Шосткинський район), скоріш за все, від обстрілу з боку ворожої РДГ.

Уночі та вранці російські солдати 51 раз піддали обстрілу з артилерії, гранатометів і мінометів п'ять громад: Білопільську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Новослобідську та Юнаківську. Наслідки обстрілів: пошкоджено три приватні житлові будинки, господарські споруди, побутовий газопровід і лінію електропередач.

Упродовж дня 16 червня росіяни 117 разів обстріляли з артилерії, гелікоптерів (некерованими реактивними снарядами), гранатометів та мінометів 13 громад Сумщини: Білопільську, Великописарівську, Глухівську, Дружбівську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Миколаївську, Новослобідську, Середино-Будську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську. Унаслідок обстрілів пошкоджено житлову та нежитлову будівлі, два цивільних автомобілі та лінію електропередач.

Здоров'я


Український союз промисловців і підприємців разом із благодійним фондом "Стартюа" передали медичне обладнання (дефібрилятори, монітори) Сумському обласному кардіологічному центру та Краснопільській лікарні, а також певну медичну техніку Білопільській громаді.

Клінічна лікарня Святого Пантелеймона відзначає свій 60-річний ювілей! Медичний заклад укомплектований штатом високопрофесійних медиків і медсестер, оснащений сучасним обладнанням, використовує у своїй діяльності передові технології та має у своєму розпорядженні 255 лікарняних ліжок.

Культура


З метою підтримки талановитої молоді Сумської громади в місті відбувся концерт "SoloWay Music Awards", у якому взяли участь 30 юних артистів вокальної студії "SoloWay Music" Палацу дітей та юнацтва.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Кордон.Медіа

34
Комментариев
0
Просмотров
1663
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.