15 січня: як почався у Сумах і на Сумщині новий тиждень

ВС 15 января 2024 в 23:54

Війна з росією


Ніч в області минула без обстрілів. Над небом Сумщини військові збили російський дрон. Упродовж дня агресор 110 разів піддав ударам із БпЛА, гранатометів, мінометів і РСЗВ шість громад: Білопільську, Великописарівську, Краснопільську, Миропільську, Новослобідську та Юнаківську.

Напередодні, 14 січня, внаслідок ворожого обстрілу було пошкоджено три приватні житлові будинки.

Безпека


За минулий тиждень піротехніки ДСНС знешкодили в Конотопському, Охтирському, Сумському та Шосткинському районах 17 ворожих вибухонебезпечних предметів.

Станом на 15 січня в Сумській області налічується 2010 укриттів, з них укриттів:

  • 1002 найпростіших;
  • 817 протирадіаційних;
  • 191 сховище

За минулий тиждень в області додалося шість захисних споруд.

Здоров'я


Якщо ви відчули нездужання, знайте, що в період дії воєнного стану пацієнту із симптомами COVID-19, грипу чи ГРВІ можуть оформити лікарняні на п'ять календарних днів дистанційно. Для цього хворому необхідно зв'язатися із сімейним лікарем за допомогою телефону або месенджера.

Спорт


У рамках "Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги" в кожному регіоні України буде створено спортивний талісман, що покликаний принести силу, відвагу, енергію й удачу командам-учасницям і таким чином підтримає юних спортсменів на різних етапах змагань. Цікаво, якого персонажа оберуть для талісмана в Сумській області?

Діти та нові технології


Уже сьогодні роботи та нейронні мережі починають відігравати помітну роль у житті людей. А уявіть собі, як у найближчому майбутньому зміниться світ завдяки участі в ньому штучного інтелекту і роботів. Якщо хочете, щоб ваші діти були творцями майбутнього, приводьте їх на майстер-клас із робототехніки "Зимова карусель", що його проводитиме Robot School для дітей 6-8 років 19 січня в приміщенні сумської міської галереї. Учасники майстер-класу познайомляться з основами робототехніки, навчаться конструювати та програмувати роботизовану модель. Початок майстер-класу о 16:00. Запис за номером телефону: (095) 4276237. Передбачено благодійний внесок.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

21
Комментариев
0
Просмотров
1240
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.