14 січня: як пройшла у Сумах і Сумській області неділя

ВС 14 января 2024 в 21:56

Війна з росією


Шостка продовжує оговтуватися після безпрецедентного суботнього ракетного обстрілу росіянами. Було зафіксовано пошкодження в 334 квартирах, дитячих садочках і школах. За день рятувальники закрили OSB-плитами 600 віконних прорізів, у яких вибуховою хвилею було вибито скло.

Уночі російські вояки п'ять разів завдали ударів із реактивних систем залпового вогню по Середино-Будській громаді. Протягом дня ворог 36 разів піддав обстрілу з артилерії, БпЛА, мінометів, РСЗВ і танка чотири громади: Білопільську, Великописарівську, Есманську та Юнаківську.

Спорт


Незважаючи на триваючі військові дії сумські спортсмени продовжують тренування. Так, на базі в районі СНАУ під керівництвом тренерів школи вищої спортивної майстерності тренуються спортсмени - члени збірної команди України з лижних перегонів та біатлону серед осіб з інвалідністю. На цій же базі проводять тренування наші біатлоністки-олімпійці Віта та Валя Семеренко.

Культура


16 січня сумська міська галерея запрошує відвідати дві виставки:

  • Міжнародну виставку МайлАрт "Важливо цінувати своє", присвячену 150-річчю від дня народження Василя Кричевського. Виставка відкриється о 14:00;
  • фотовиставку Світлани Смирнової "Колядує вся земля". Початок о 16,00.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, ГУ ДСНС України у Сумській області

19
Комментариев
0
Просмотров
1556
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.