12 червня: як в Сумах і на Сумщині почався тиждень

ВС 12 июня 2023 в 13:39

Війна з росією


Агресор, як кліщ-кровосос, вчепився в Білопілля - другий день поспіль нещадно обстрілює місто. Вночі внаслідок обстрілу з артилерії та реактивних систем залпового вогню значно постраждали три приватні та один п'ятиповерховий будинок, елеватор і лінія електропередач. Також ворог піддав нічним обстрілам ще п'ять громад Сумщини: Глухівську, Есманську, Миропільську, Новослобідську та Середино-Будську. Нібито "друга армія у світі" на ділі виявилася безславним імпотентом, здатним воювати лише з мирним українським народом.

Напередодні, 11 червня, з російського полону вдалося повернути 95 військових (службовців ЗСУ, Нацгвардії та прикордонних військ). Серед повернутих чимало поранених. Дякуємо всім, хто сприяв обміну та врятував життя українським героям!

Упродовж дня 12 червня окупанти 55 разів ударили з артилерії, гранатометів і мінометів по семи громадах: Білопільської, Великописарівської, Ворожб'янської, Есманської, Краснопільської, Новослобідської та Юнаківської. Пошкоджено: виробниче приміщення підприємства, приватний житловий будинок, гараж і лінію електропередач.

Каховська катастрофа


Станом на ранок 12 червня внаслідок підриву дамб Каховське водосховище втратило понад 72% води, а середній рівень затоплення Херсонської області становив 3,29 метра. Це на 64 сантиметри нижче, ніж попереднього дня.

Спорт


У Сумах відбувся фінальний тур чемпіонату України з хокею на траві серед жіночих команд (Суперліга). Перемога дісталася МСК "Сумчанка".

Життя


За минулий тиждень у Сумах з'явився на світ 41 новий житель - народилося 19 хлопчиків і 22 дівчинки. Вітаємо батьків із поповненням у сім'ї та бажаємо діткам і їхнім мамам здоров'я і миру!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська рада, ОК Північ, Суспільне Суми


36
Комментариев
0
Просмотров
1670
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.