11 травня: що сталось у Сумах і на Сумщині у суботу

ВС 11 мая 2024 в 23:15

Війна з росією


Вночі та вранці солдати противника завдали 67 ударів з артилерії та мінометів по Білопільській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Хотинській та Юнаківській громадах. О 16:05 росіяни обстріляли ракетами передмістя Сум. Унаслідок авіаудару від численних поранень загинула молода жінка 1987 року народження. Співчуття родичам загиблої.

117 бригада ТрО знищила ворожий комплекс спостережння "Муром-М" на Сумському напрямку.

Упродовж дня агресор 93 рази піддав ударам з авіації, артилерії, мінометів і FPV-дронів десять громад: Білопільську, Великописарівську, Есманську, Краснопільську, Миропільську, Середино-Будську, Сумську, Хотинську, Шалигинську та Юнаківську.

Захист і безпека


Радониця - день, коли православні поминають після Великодня померлих, цього року припадає на дев'ятий день після Святого Воскресіння – 14 травня. Однак у Сумах та області поминають і в першу неділю після Великодня, і в понеділок. Керівництво Сумської обласної військової адміністрації наполегливо радить жителям населених пунктів Сумщини, розташованих за 5-10 км від кордону з Росією, не відвідувати цього дня кладовища з метою безпеки. "Знаємо, що у ворога немає нічого святого. Тому можуть бути обстріли, провокації з боку ДРГ і навіть замінування території", – сказав начальник СОВА Володимир Артюх.

У вівторок, 14 травня, буде проведено обов'язкову евакуацію жителів міст Білопілля та Ворожби. Запис на евакуацію - у понеділок, 13 травня, в укритті міської ради.

Культура


Учениця Сумської дитячої художньої школи імені М. Г. Лисенка, юна сумська художниця Ангеліна Гусак отримала диплом лауреата II ступеня у Всеукраїнському двотуровому фестивалі-конкурсі дитячого, юнацького та молодіжного мистецтва "Стихія мистецтв". Молодець!

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, Національна поліція

8
Комментариев
0
Просмотров
431
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.