11 січня: що відбувалось у Сумах і на Сумщині у четвер

ВС 11 января 2024 в 22:00

Війна з росією


Вночі окупанти 24 рази вдарили з артилерії, гранатометів і мінометів по Великописарівській, Зноб-Новгородській і Середино-Будській громадах. Протягом дня ворог завдав 38 ударів з артилерії, мінометів і FPV-дронів по семи громадах: Білопільській, Есманській, Краснопільській, Миропільській, Свєській, Середино-Будській та Юнаківській.

Напередодні, 10 січня, російські солдати 100 разів піддали обстрілу з артилерії, БпЛА, мінометів і РСЗВ десять громад: Білопільську, Есманську, Зноб-Новгородську, Краснопільську, Новослобідську, Свєську, Середино-Будську, Хотинську, Шалигинську і Юнаківську. Унаслідок обстрілу було пошкоджено приватний житловий будинок.

Волонтерський рух


Волонтер Олександр Величко ось уже майже десять років, починаючи з 2014 року, допомагає військовим у зоні ведення бойових дій - забезпечує наших захисників усім необхідним, займається питаннями ремонту транспортних засобів. За вагомий внесок у волонтерський рух і допомогу українським військовим Олександр Величко був нагороджений відзнакою Президента України "Золоте серце". Отримуючи нагороду, Олександр Величко сказав, що на 99% - це заслуга колективу волонтерів, у якому він працює, і подякував колегам за підтримку.

Учнівський спорт


У Сумах стартував 1-ий етап загальнонаціонального проєкту фізичного виховання школярів "Всеукраїнські шкільні ліги Пліч-о-пліч", метою якого є залучення учнів до занять спортом, пропаганда здорового способу життя, залучення дітей до командної роботи, налагодження спілкування між членами команди, формування в учасників змагань лідерських якостей.

Джерела: Сумська обласна військова адміністрація, Сумська міська військова адміністрація, ОК Північ, ГУ ДСНС України у Сумській області

19
Комментариев
0
Просмотров
1291
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.