Втора порада діда Гната: як спекти торт на сковороді

ВС 12 января 2023 в 15:59
У будинку сумського діда Гната, як і у всіх будинках у місті Суми, продовжують відключати електрику: коли за графіком, коли ні, в аварійному режимі. Добре, що у квартирі є газ, тому будь-якої миті можна приготувати гарячу їжу. Наближається старий Новий рік. Ось дід Гнат і вирішив приготувати святкову страву. Знайшов в інтернеті рецепт торта, який можна спекти на сковороді. Взяв дід із шафки, в якій його баба зазвичай зберігає деякі продукти, борошно, манку, олію, цукор, сіль та яйця. Але цього не достатньо. Адже для приготування торта ще потрібні какао-порошок, ванільний цукор, розпушувач для тіста, молоко, фрукти та пергаментний папір. Довелося дідові за відсутніми інгредієнтами йти до магазину. З фруктів дід купив банани та мандарини.

Повернувшись додому, дід Гнат узяв дві миски і почав чаклувати. У першій мисці приготував молочно-ванільну суміш:

  • 200 г склянку цукру;
  • 250 г склянку молока;
  • Півсклянки соняшникової олії;
  • 2-3 яйця;
  • Пакетик ванілі;
  • Дрібка солі

В іншій мисці дід змішав борошно (250 г), какао (50 г) та розпушувач (20 г). Потім, безперервно розмішуючи, висипав вміст другої миски до першої. Вийшло рідке тісто для майбутнього торта. Заздалегідь почистив банани та мандарини – перші нарізав кружальцями, другі поділив на часточки.

Тепер починалося найцікавіше! Дід Гнат вирізав з пергаменту коло, постелив його на дно сковороди, змастив папір соняшниковою олією та виклав у сковороду половину тіста. Присипав його манкою, додав зверху банани та мандарини, після чого виклав рештки тіста на сковороду та накрив її кришкою. Потім увімкнув газову плиту та поставив сковороду на невеликий вогонь.

Хвилин за 25 дід Гнат зняв з плити сковороду і витяг з неї наполовину випечений торт. Для цього дід взяв миску, в якій змішував борошно з какао, накрив її дно другим аркушем пергаменту та виклав на папір торт. Після чого акуратно взяв за краї нижнього пергаменту (верхній заздалегідь зняв) та опустив торт знову у сковороду. Ще 25 хвилин на плиті – і шоколадно-бананово-мандариновий торт готовий!

Спробував дід Гнат свій витвір – смачно! Шкода, що баби з онуками поряд немає – вони неодмінно оцінили б його кулінарне мистецтво. Але нічого, скінчиться війна, Україна переможе ворога, рідні повернуться до Сум із чужини – і дід Гнат ще смачніше торт спече!
45
Комментариев
0
Просмотров
1148
Комментировать статью могут только зарегистрированные пользователи. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.